Isıtma ve ısıtıcı ped

güney2012

Media
Üye
Merhaba benim bir messor kolonim var.
Ancak ısıtmada sıkıntı yaşıyorum evim kaloriferli olmadığı için gereken sıcaklık olan 28-30 C°'yi sağlayamıyorum. Sizce ne yapmalıyım? Bir sorum daha var ısıtıcı ped nasıl yapabilirim

Moderatör tarafında düzenlendi:

Sprint

Larva
Üye
Eğer 24-25 derece üzerinde tutabiliyorsan, bir sıkıntı olacağını zannetmiyorum. Öbür türlü, bir ısıtıcı ped temin etsen iyi olur.

Benim 21-22 derecelerde beslediğim kolonilerim oldu. Tabii ki diğerleri kadar hızlı gelişim göstermediler; ancak 28 derece şart, yoksa gelişmez diye bir kaide yok.

akvaryumhane

Yasaklı Üye
Yardımsever
Rehberkolik
Üye
Ancak ısıtmada sıkıntı yaşıyorum evim kaloriferli olmadığı için gereken sıcaklık olan 28-30 C°'yi sağlayamıyorum. Sizce ne yapmalıyım? Bir sorum daha var ısıtıcı ped nasıl yapabilirim
Isıtıcı pedi yapmak yerine yemin etseniz daha iyi. Çünki eğer tam yapılmazsa veya telde kopukluk,kısa devre olursa yangın çıkabilir. 5v mini el ısıtıcıları var onlardan bulabilirsin.

WradSX

Intercaste
Yardımsever
Üye
Dostum 1 ay kaldı havalar ısınıyor bence masraf yapma.

akvaryumhane

Yasaklı Üye
Yardımsever
Rehberkolik
Üye
Dostum 1 ay kaldı havalar ısınıyor bence masraf yapma.
Havalar ısınsada sonuçta gece ile gündüz değerleri sürekli stabil olmaz. Hatta gün içinde bile sıcaklık değişir. Tabii yazın sıcaklıklar belirli aralıkta oynar ama bence şimdiden almakta fayda var.
Hocam link atabilme imkanınız varmı?
Link atmak yasak diyr biliyorum ama trendyolda 5v ısıtıcı ped yazarsan direkt karşına çıkar.