Isıtıcı ped

YasinK

Yumurta
Üye
Isıtıcı ped nereden bulabilirim ya da yapabilirim arkadaşlar?

lordqne

Larva
Üye
Yapmanı önermem sitelerden bulabilirsin.🤗

BeyDiesT

Nanitik
Üye
arıyorum da şimdi karınca için nasıl bir ped gerekli kaç dereceye kadar çıkar bunlar ayar yapabilir miyim yoksa yakmayalım kış günü varlıkları
ankara canlı yemden bulabilirsin. Isısı ayarlanabilir

lordqne

Larva
Üye
arıyorum da şimdi karınca için nasıl bir ped gerekli kaç dereceye kadar çıkar bunlar ayar yapabilir miyim yoksa yakmayalım kış günü varlıkları
Abi türe göre nem ihtiyacı ve ısı değişiyor ama kışın uykuya yatan bir türse gerek yok ped almaya tabi çok soğuk bir yer değilse.

YasinK

Yumurta
Üye

YasinK

Yumurta
Üye
İlk sene kış uykusuna yatırmasanda olur ama ikinci sene mutlaka yatır bence.🤗
Bu sene biraz bir nüfus oranımıza bakacağız önümdeki kış 10 derece dolapta yatırcam dolabina kadar var ama hanfendi hala yumurtlamadı 😅

YasinK

Yumurta
Üye
kış uykusuna yatırmamak için ısıtıcı ped şart mı yoksa kendileri mi karar veriyor
Yani bende bulundukları ortama göre buna karar veriyorlar değişim gösteriyordur türden türe ama 17 derecen sonra messorlar uykuya giriyorlar diye biliyorum bende bu sene yatırmak istemiyorum

Thetiss

Yumurta
Üye
Yani bende bulundukları ortama göre buna karar veriyorlar değişim gösteriyordur türden türe ama 17 derecen sonra messorlar uykuya giriyorlar diye biliyorum bende bu sene yatırmak istemiyorum
çinden ucuza alanları gördüm ısıtıcı pedi sanırım bende öyle yapacağım

YasinK

Yumurta
Üye
çinden ucuza alanları gördüm ısıtıcı pedi sanırım bende öyle yapacağım
Bulursan burada da paylaşırsan sevinirim

Az biraz elektrik bilginiz varsa kolayca yapabilirsiniz aslında. Yoksa yapmanızı pek önermem yanma olasılığı var.
Bir arkadaşım var bakalım onunla yapmaya çalışacağım bakalım olursa bilgi yazarım ama almak en mantıklısı gibi duruyor

Koraykbl

Nanitik
Üye

YasinK

Yumurta
Üye

kendim şahsen denemedim ama yorumlar güzel o yüzden önerdim.
Yorumlarda biraz sıkıntı var gibi kendimiz yapmaya kalkacaz bakalım haftaya yine buraya atarım yaparsam

Koraykbl

Nanitik
Üye
Yorumlarda biraz sıkıntı var gibi kendimiz yapmaya kalkacaz bakalım haftaya yine buraya atarım yaparsam
4 yıllık elektirik elektronik bilgim ile söylüyorum kendinzi yaptığınızda güvenlik önlemlerini ön planda tutun sırf bu yüzden yangın çıkabilir. Ve küçük bi tavsiye diyot kullanırsanız güvenlik önlemi olarak iyi olur.

YasinK

Yumurta
Üye
4 yıllık elektirik elektronik bilgim ile söylüyorum kendinzi yaptığınızda güvenlik önlemlerini ön planda tutun sırf bu yüzden yangın çıkabilir. Ve küçük bi tavsiye diyot kullanırsanız güvenlik önlemi olarak iyi olur.
Ne kullanmak lazım bu kullanacağım şeyleri nasıl bulurum acaba

Koraykbl

Nanitik
Üye
Ne kullanmak lazım bu kullanacağım şeyleri nasıl bulurum acaba
Rezistans teli kullanmanız lazım ama onu tel şeklinde satmıyorlar internette. hurdacılardan bulursunuz veya nalburdan. Yapım videoları youtubeda var 12v ile çalışanlarda var 220v ilede. Onun haricinde akımın + ucuna 220 ohm direnç bağlanabilir veya diyot. Diyotun yönüne dikkat edilmeli. İyi hobiler

YasinK

Yumurta
Üye
Rezistans teli kullanmanız lazım ama onu tel şeklinde satmıyorlar internette. hurdacılardan bulursunuz veya nalburdan. Yapım videoları youtubeda var 12v ile çalışanlarda var 220v ilede. Onun haricinde akımın + ucuna 220 ohm direnç bağlanabilir veya diyot. Diyotun yönüne dikkat edilmeli. İyi hobiler
Denicem ya çarpılır yada yaparım 😅