Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
* 60 İşçilik bir Camponotus Baldacci kolonim var.
* Bugunden itibaren yaklaşık 450 günü geçtim. Her 1-2 günde bir sonraki gelişimlerini sizlere aktaracağım. 60 işçide günlük açmayı planlıyordum.
* Sizleri sıkmadan her şeyi tarihleriyle beraber aşağıya aktaracağım.
27 Temmuz 2024 (1.Gün)
* Antalya Kepez'de gece 2'de markete giderken gerçekten istediğim bu kraliçeyi parkın kaldırımında buldum. Elimle almak istemedim, tüpüm yanımda yoktu eve çıktım, tekrar aynı yere gittim, muhtemelen aynı türden ama farklı bir kraliçeyi buldum.
* Bir test tüpü 2 pamuk ve İSİS'le yola koyuluyoruz.
* Etrafını herhangi bir kartonla bantlayıp karanlık alan yaratıyoruz ve bekliyoruz.
* Herhangi bir besin vermedim.
* İsis'le beraber iyi bir koloni kuracağız.
* 9 gün boyunca 2 günde 1 kontrolle (sabırsız davrandığım için biraz uzadı) ilk yumurtalarımıza ulaştık.
* Karanlık ortamda bekletmeye devam ediyoruz 5 tane yumurtamız var.
* İlk içi çıkana kadar artık çok rahatsız etmicem.
* Evet maalesef ilk işçim yumurtasından tam tamına 90. gün sonunda çıktı.
* Öğrenci olduğum için git-gel yaptığımdan onları da yanımda götürmek istedim dönem araları işçi çıkarsa beslemek içindi.
* Ama bu değişim ve yol kraliçeyi hep strese soktu bazen yumurtaların bir kaçını yedi.
* Sabretmekten başka bir çarem olmadığı için bekledim ve ilk işçimize kavuştuk.
* Artık aritmetik değil geometrik olarak büyüyeceğizzz!!!
* İlk işçi çıktıktan sonra şekerli su vermeye başladım 2 günde 1.
* Evet maalesef ilk işçim yumurtasından tam tamına 90. gün sonunda çıktı.
* Öğrenci olduğum için git-gel yaptığımdan onları da yanımda götürmek istedim dönem araları işçi çıkarsa beslemek içindi.
* Ama bu değişim ve yol kraliçeyi hep strese soktu bazen yumurtaların bir kaçını yedi.
* Sabretmekten başka bir çarem olmadığı için bekledim ve ilk işçimize kavuştuk.
* Artık aritmetik değil geometrik olarak büyüyeceğizzz!!!
* İlk işçi çıktıktan sonra şekerli su vermeye başladım 2 günde 1.
* Geometrik olarak artmaya hızlıca başladık.
* Çok ufak 25 taneli bir un kurdu kolonisi de kurdum diyebilirim.
* Küçük bir saklama kabına yataklık yaptım üstünü deldim ve çok temel bir un kurdu üretimi yapacağım sadece karıncalarımı döndürmesi yeterli.
* İlk işçiler çıktıktan sonra neyi yiyecekler,neyi yemeyecekler diye hep denedim. Şekerli su zaten garanti olan ama ilk un kurdunu da işçiler çok mikro
şekilde yarıya bölüp cansız bir şekilde verdim,Hepsi yiyiyp çöpünü en uzak noktaya bıraktılar.
* Bundan sonraki süreçte sevip sevmediği besinleri aktaracağım.
* Daima büyümeye devam!!
* 5 işçi 6 yumurtamız mevcut.
* Yumurtalar gerçekten çok büyük.Major yumurtalarını düşünemiyorum bile.
* 2 Günde bir besleme yapıyorum,her gün beslenme yapmıyorum,2 günde 1 şekerli su ve besleme yapıyorum.
* 1-2 İşçi daha çıkınca küçük bir beslenme alanı yapacağım.
* İsis'in Piramit Lejyonları'nın ilgilendiği şeyler;
Elma ⭐⭐⭐⭐⭐
Şekerli Su ⭐⭐⭐⭐
Un Kurdu ⭐⭐⭐⭐
Leblebi??? ⭐⭐⭐⭐
Muz ⭐⭐⭐
Ceviz ⭐⭐
Balık eti ⭐
Yumurta Sarısı⭐
* İsis'in Piramit Lejyonları'nın ilgilenmediği şeyler;
-Salam,Sosis,Yumurta Beyazı,Fındık,Badem,Kaju aslında bu listeyi ayrı bir zaman yazabilirim çünkü çok farklı şey denettirdim.Ne yiyip ne yemediklerini
öğrenebilmek için ama çok seçicicler hiçbir şeyi kabul etmiyorlar..
* Artık bu elemanları besleyemiyorum!!! Pamuğu açtığım anda dışarıya doluşuyolardı panikleyip.
* Bende küçüp daira bir kap alıp üstünü iğneyle delip kucuk bir sekerli su koydum random bir plastikten kestim evde buldugum.
* Tüpü de maket bıcağıyla karemsi dairemsi kesip tüp girecek şekilde içine geçirip etrafına pamuk bantladım kaçma olmasın diye.
* Bu beslenme alanı beni bir süre idare eder.
* Herhangi bir A101 de falanda bulabilirsiniz makinede yıkatıp kurutup.İyice sağlıklı konuma getirdikten sonra kullanabilirsiniz.
* HERKESE İYİ HOBİLER!!