Işık tuzağı ormanlık alanda daha etkili olur beyaz örtünün altına ışık koymalısınızBütün gün kraliçe aradım ama bulamadım en son seçenek olarak işık tuzağını denemek istiyorum ama tam olarak bilmiyorum. Şimdi ışık tuzağını yaparken duvara bağlı bir spor ışığına beyaz bir çarşaf koyarsam işe yarar mı?
Mumkunse sarı ışık veya uv ışık tercih edin ve etrafta başka koloniler olan bir yerde karıncaların uçunca yetişebilecegi bir yükseklikte yapın. Cihan'ın dediği gibi orman,Yayla,koy gibi yerlerde yapmanız gerekiyor. Olmazsa bahçeniz varsa ihtimali düşük olsada bir bahçede deneyebilirsiniz.Bütün gün kraliçe aradım ama bulamadım en son seçenek olarak işık tuzağını denemek istiyorum ama tam olarak bilmiyorum. Şimdi ışık tuzağını yaparken duvara bağlı bir spor ışığına beyaz bir çarşaf koyarsam işe yarar mı?
Hocam onunla ilgili bende bir video izlemiştim adam bu değerleri araştırıp 20 tane kraliçe yakalıyordu şimdi ben yarın Fethiye'ye gidicem orada nem oranı çok daha yüksek, hem orada kraliçe arayacağım hemde birkaç akşam ışık tuzağı deniyeceğim ama dediğiniz gibi beyaz ışık olunca şans işi, ben daha erken araştırsaydım belki kaliteli bir uv ışık alabilirdim ama şimdi zaman kısıtlı o yüzden birkaç gün beyaz ışıkla deniyeceğim bir gelişme olursa yazarım. Bilgiler için de Teşekkürler.hocam ben bu konuda biraz araştırma yaptım, yabancı forumlarda,bilimsel makalelerinde an ancak 350 nm değerlerinde uv ışığa karıncaların tepki verdiğini söylüyorlar.farklı değerlerede rastladım fakat en çok karşıma çıkan buydu. beyaz ışığa ancak belirli türlerin tepki verdiğini onunda kısıtlı sayıda olduğunu okudum. uv ışığın bile her çeşidine tepki göstermiyorlar. fakat şöyle de bir şey var ben dışarda ders çalışırken ufak lambama bir kraliçe gelip kondu, türünüde burada öğrendim hatta en son gönderimde görebilirsiniz. misal o türe baktığımda internette yapay ışığa tepki veren bir tür olduğu söyleniyor. sadede gelirsek beyaz ışık bir tık şans işi, piyasadaki uv ışıklar 395 veya 365 nm değerlerinde, onlarla denemek şansı yüksek oranda artıracaktır.mesela youtubeda bir kanal petshoptan aldığı sürüngenlerde kullanılan bir floresan kullanıyor ve bir sürü kraliçe yakalıyor. yakın zamanda amazondan 100 ledli 395nm bir uv fener alıp denemeyi düşünüyorum bende sezon geçmeden. eğer yaparsam buradan deneyimlerimi paylaşırım sizlerle.