Alıştırabilirsiniz. Yan etki olarak; Transfer etmeniz zorlaşır, çok verim alamazsınız.Elimdeki Messor türü sanırım structor. Bu türü gün ışığına alıştırabilir miyim gözlemi kolaylaştırmak için? Alıştırırsam ne gibi sorunlar ya da etkiler olur? Cevap verirseniz sevinirim.
Transfere etkisi olmaz. Gün ışığından daha güçlü ışıkla çok minimal bir ısıylada gayet hızlı bir şekilde geçerler.Alıştırabilirsiniz. Yan etki olarak; Transfer etmeniz zorlaşır, çok verim alamazsınız.
Gece kılıfı çıkartıp güneş ışığı vuran bir yere koyun. Gece gündüz döngüsüyle en stressiz şekilde alışacaktır.hocam peki nasıl başlamalıyım alıştırmaya
Yapacağınız ekstra bir şey yok. Evin loş ışık alan bir noktasına tüpü koyun yeterli, üzerini ve etrafını hiçbir şey ile kapatmayın.hocam peki nasıl başlamalıyım alıştırmaya
Asetat kağıdını çıkar ve evin az güneş ışığı alan yerine koy, gece-gündüz döngüsü kademeli bir geçiş sağlayacağı için strese girmez.yani sadece asetat kağıdını çıkarsam yeterlidir sanırım
1-2 günde alışır sen rahat ol.yeni buldum zaten 30 dan fazla yumurtası var işçisi falan yok
hızlı alışır koloni tahminimce
Normal olan hareketsiz durması zaten, dürterek strese sokuyorsunuz, tüpe dokunmayın.hocam bi sıkıntı var bu karınca 30 dk boyunca hareket etmedi azcık dürttüm tübü ufak kımıldadı sonra gine durdu devam etmelimiyim yoksa asetatı gerimi sariyim
Benim Camponotus kreliçelerim kapalı kutudaydı, ışık görünce çok huzursuzlanıyordu. Kutunun kapağını açık bırakıp direk ışık almayan bir yere koydum, artık loş ışıkta keyifle yumurtalarını tek tek temizleyip istiflemesini sonra onları üzüm salkımı gibi dizip ağzına alıp taşımasını keyifle izliyorum ❤️Elimdeki Messor türü sanırım structor. Bu türü gün ışığına alıştırabilir miyim gözlemi kolaylaştırmak için? Alıştırırsam ne gibi sorunlar ya da etkiler olur? Cevap verirseniz sevinirim.
Yaratır. Güneş ışığının gittiği bir yere koyun. Güneş doğarken aydınlanır, güneş batarken karanlık olur.Mesela akşam oldugu zaman lambaları açiyoruz bir anda yada yaticagimiz zaman bir anda kapaniyor yani şunu soylemek isriyorum bu isik kademeli olarak degişmedigi için karıncada sitress yaratırmı çunkü ani olarak degisiyor