Işığa alıştırma

psegem

Yumurta
Üye
Elimdeki Messor türü sanırım structor. Bu türü gün ışığına alıştırabilir miyim gözlemi kolaylaştırmak için? Alıştırırsam ne gibi sorunlar ya da etkiler olur? Cevap verirseniz sevinirim.

creal

Media
Üye
Elimdeki Messor türü sanırım structor. Bu türü gün ışığına alıştırabilir miyim gözlemi kolaylaştırmak için? Alıştırırsam ne gibi sorunlar ya da etkiler olur? Cevap verirseniz sevinirim.
Alıştırabilirsiniz. Yan etki olarak; Transfer etmeniz zorlaşır, çok verim alamazsınız.

WradSX

Intercaste
Yardımsever
Üye
Alıştırabilirsiniz. Yan etki olarak; Transfer etmeniz zorlaşır, çok verim alamazsınız.
Transfere etkisi olmaz. Gün ışığından daha güçlü ışıkla çok minimal bir ısıylada gayet hızlı bir şekilde geçerler.

samet_56

Dichthadiiform
Yardımsever
Üye
Verimde bir sıkıntı olmaz, rahat gözlem için iyi bir fikir. Ancak tüpe hiç dokunmayın.

Moderatör tarafında düzenlendi:

psegem

Yumurta
Üye
hocam peki nasıl başlamalıyım alıştırmaya

WradSX

Intercaste
Yardımsever
Üye
Gece kılıfı çıkartıp güneş ışığı vuran bir yere koyun. Gece gündüz döngüsüyle en stressiz şekilde alışacaktır.

samet_56

Dichthadiiform
Yardımsever
Üye
Yapacağınız ekstra bir şey yok. Evin loş ışık alan bir noktasına tüpü koyun yeterli, üzerini ve etrafını hiçbir şey ile kapatmayın.

psegem

Yumurta
Üye
yani sadece asetat kağıdını çıkarsam yeterlidir sanırım

WradSX

Intercaste
Yardımsever
Üye
yani sadece asetat kağıdını çıkarsam yeterlidir sanırım
Asetat kağıdını çıkar ve evin az güneş ışığı alan yerine koy, gece-gündüz döngüsü kademeli bir geçiş sağlayacağı için strese girmez.

psegem

Yumurta
Üye
yeni buldum zaten 30 dan fazla yumurtası var işçisi falan yok
hızlı alışır koloni tahminimce

psegem

Yumurta
Üye
hocam bi sıkıntı var bu karınca 30 dk boyunca hareket etmedi azcık dürttüm tübü ufak kımıldadı sonra gine durdu devam etmelimiyim yoksa asetatı gerimi sariyim

samet_56

Dichthadiiform
Yardımsever
Üye
hocam bi sıkıntı var bu karınca 30 dk boyunca hareket etmedi azcık dürttüm tübü ufak kımıldadı sonra gine durdu devam etmelimiyim yoksa asetatı gerimi sariyim
Normal olan hareketsiz durması zaten, dürterek strese sokuyorsunuz, tüpe dokunmayın.

psegem

Yumurta
Üye
anladım sadece uzun süre hiç kımıldamadı korktum öldümü diye

Mahir-K

Pupa
Üye
Benim Camponotus kreliçelerim kapalı kutudaydı, ışık görünce çok huzursuzlanıyordu. Kutunun kapağını açık bırakıp direk ışık almayan bir yere koydum, artık loş ışıkta keyifle yumurtalarını tek tek temizleyip istiflemesini sonra onları üzüm salkımı gibi dizip ağzına alıp taşımasını keyifle izliyorum ❤️
Bu arada diğer karıncalarım da bu ortamda yumurtladı. Aşırı rahatsızlık vermediğiniz sürece verimde de bir sıkıntı olmadı diyebilirim

Tsukuyomi

Yumurta
Üye
Mesela akşam oldugu zaman lambaları açiyoruz bir anda yada yaticagimiz zaman bir anda kapaniyor yani şunu soylemek isriyorum bu isik kademeli olarak degişmedigi için karıncada sitress yaratırmı çunkü ani olarak degisiyor

WradSX

Intercaste
Yardımsever
Üye
Mesela akşam oldugu zaman lambaları açiyoruz bir anda yada yaticagimiz zaman bir anda kapaniyor yani şunu soylemek isriyorum bu isik kademeli olarak degişmedigi için karıncada sitress yaratırmı çunkü ani olarak degisiyor
Yaratır. Güneş ışığının gittiği bir yere koyun. Güneş doğarken aydınlanır, güneş batarken karanlık olur.