İşçisi çıkmayan kraliçe

Mertiven

Yumurta
Üye
Lasius sp. kraliçesi aylar önce buldum şişede eve getirdim bir süre şişede durdu yumurtladı sonra deney tüplerinden aldım yerini değiştirmek istedim ama bunu yaparken yumurtaları kaybettim (daha yeni yumurtalardı) tekrar yumurtladı şuan da larvaları var ama kaç ay geçti ve hala gelişme göremedim ne yapabilirim acaba yemek mi vermem lazım ballı su daha önceden verdim

Topirak

Media
İlklerden
Forum Delisi
Üye
Lasius sp. kraliçesi aylar önce buldum şişede eve getirdim bir süre şişede durdu yumurtladı sonra deney tüplerinden aldım yerini değiştirmek istedim ama bunu yaparken yumurtaları kaybettim (daha yeni yumurtalardı) tekrar yumurtladı şuan da larvaları var ama kaç ay geçti ve hala gelişme göremedim ne yapabilirim acaba yemek mi vermem lazım ballı su daha önceden verdim
Besleme yapabilirsin biraz sekerli su ve un kurdu iş görür

ArtunAda

Larva
Üye
kraliçeyi strese çok sokarsan yumurtalarını geç büyütür

Barkın

Süper Koloni
Yardımsever
Üye
kraliçeyi strese çok sokarsan yumurtalarını geç büyütür

Nedeninin bu olduğunu düşünmüyorum benimde birsürü lasiusum ve larvaları 2 aydır gelişmiyor havalar soğuduğu için olduğunu tahmin ediyorum

ArtunAda

Larva
Üye
Nedeninin bu olduğunu düşünmüyorum benimde birsürü lasiusum ve larvaları 2 aydır gelişmiyor havalar soğuduğu için olduğunu tahmin ediyorum
tabi başka nedenlerde vardır fakat bu faktörde etkiliyordur birde kraliçenin cinsinden cinsine değişiyor yumurtadan çıkma hızı

Son düzenleme:

Topirak

Media
İlklerden
Forum Delisi
Üye
Aynı durumu bende lasius kolonimde yaşıyorum ortamları 21 derece