Tanaemyrmex alt cinsinden değil, Camponotus alt cinsinden. Camponotus cf. herculeanus tahminine katılıyorum.Türkiye'de en çok türü bulunan cinslerden biri ve makro bile olmayan bir fotoğraf ile türü anlaşılamaz. Tanaemyrmex altcinsinden gibi duruyor fakat identification keyleri ve çok daha iyi görsellerle daha sağlıklı yorumlar doğabilir. İyi forumlar.
Nadir bir tür sanırsam ?Camponotus Herculeanus gibi duruyor.
Ekli dosyayı görüntüle 21923
Bizim buralarda hiç yok heryer beton :C Köyde birtane görmüştüm bu türdendi sanırsam.Bahçemde dolu kraliçesinden buldum 2 tane camponutus olduğu belli ama türünü bulamadım :/
Eskişehirde componotus bulmak biraz zor açıkçası nem oranı yüksek olması gerekiyor Akdeniz kesimlerinde bulunuyor daha çok.Bizim buralarda hiç yok heryer beton :C Köyde birtane görmüştüm bu türdendi sanırsam.
Anladım hocam coğrafya kadermiş 🤣Eskişehirde componotus bulmak biraz zor açıkçası nem oranı yüksek olması gerekiyor Akdeniz kesimlerinde bulunuyor daha çok.
Tanaemyrmex alt cinsinden değil, Camponotus alt cinsinden. Camponotus cf. herculeanus tahminine katılıyorum.Türkiye'de en çok türü bulunan cinslerden biri ve makro bile olmayan bir fotoğraf ile türü anlaşılamaz. Tanaemyrmex altcinsinden gibi duruyor fakat identification keyleri ve çok daha iyi görsellerle daha sağlıklı yorumlar doğabilir. İyi forumlar.
Haklısınız.Tanaemyrmex alt cinsinden değil, Camponotus alt cinsinden. Camponotus cf. herculeanus tahminine katılıyorum.