Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
bu arkadaşı ve diğer işçileri havanın -1 derece olduğunu umursamadan arka bahçemde gezerken buldum. türü ne olabilir ayrıca niye bu kadar soğukta çıkmış olabilirler merak ediyorum. sezon açılınca bu arkadaşlardan kraliçe almayı çok isterim.
yardımı olacaksa
yer: Tekirdağ
boyu: 3-4 mm
Verdiğim cevaba bir düzenleme yapayım yanlış bilgi vermemek adına. Türkiye'de 5 adet Tapinoma türü kayıtlı olduğu için hangi bölgelerde kayda alındıklarına bakarak tür tespiti yapabileceğini düşünmüştüm. Bu şekilde baktığımda Trakya bölgesinde kaydı olan yalnızca T. Erraticum türü mevcuttu fakat gözden kaçırmışım ki T. Erraticum kayıtları doğrulanmamış, doğrulanması gerekiyormuş. Ayrıca Trakya bölgesindeki kayıtların detaylı olduğunu düşünüyordum çünkü çalışmaları yapan hocalarımız Trakya'da yaşıyorlar fakat öğrendim ki bu alandaki çalışmalar ne kadar detaylı ve kapsamlı olursa olsun gözden kaçan türler olabiliyormuş(bir mirmekolog ile konuşmamız çerçevesinde bunu söylüyorum). Yani "bu bölgedeki...
Verdiğim cevaba bir düzenleme yapayım yanlış bilgi vermemek adına. Türkiye'de 5 adet Tapinoma türü kayıtlı olduğu için hangi bölgelerde kayda alındıklarına bakarak tür tespiti yapabileceğini düşünmüştüm. Bu şekilde baktığımda Trakya bölgesinde kaydı olan yalnızca T. Erraticum türü mevcuttu fakat gözden kaçırmışım ki T. Erraticum kayıtları doğrulanmamış, doğrulanması gerekiyormuş. Ayrıca Trakya bölgesindeki kayıtların detaylı olduğunu düşünüyordum çünkü çalışmaları yapan hocalarımız Trakya'da yaşıyorlar fakat öğrendim ki bu alandaki çalışmalar ne kadar detaylı ve kapsamlı olursa olsun gözden kaçan türler olabiliyormuş(bir mirmekolog ile konuşmamız çerçevesinde bunu söylüyorum). Yani "bu bölgedeki çalışmalar çok detaylı, bu tür bu bölgede kayda geçilmemiş, o zaman bu tür burada yoktur diyebiliriz." mantığının hatalı olduğunu gördüm. Bundan dolayı bölgesel olarak elediğim türler de ihtimal dahilinde ve elemek için makro görseller gerekir. Fazla uzatmadan türünün makro net çekimler olmadan tespitinin yapılamayacağını söylemek isterim. Tapinoma sp. olarak düzeltiyorum cevabımı.