İşçinin türü ne olabilir

deadrune

Yumurta
Üye
bu arkadaşı ve diğer işçileri havanın -1 derece olduğunu umursamadan arka bahçemde gezerken buldum. türü ne olabilir ayrıca niye bu kadar soğukta çıkmış olabilirler merak ediyorum. sezon açılınca bu arkadaşlardan kraliçe almayı çok isterim.
yardımı olacaksa
yer: Tekirdağ
boyu: 3-4 mm

Ekli dosyalar

• Snapchat-1001689504.jpg
    Snapchat-1001689504.jpg
    25.4 KB · Görüntüleme: 13
  • Snapchat-1770646721.jpg
    Snapchat-1770646721.jpg
    15.9 KB · Görüntüleme: 14
  • Snapchat-1097313450.jpg
    Snapchat-1097313450.jpg
    27.8 KB · Görüntüleme: 14
  • Snapchat-1001689504.jpg
    Snapchat-1001689504.jpg
    25.4 KB · Görüntüleme: 11
Çözüm
Tapinoma Erraticum
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:

Verdiğim cevaba bir düzenleme yapayım yanlış bilgi vermemek adına. Türkiye'de 5 adet Tapinoma türü kayıtlı olduğu için hangi bölgelerde kayda alındıklarına bakarak tür tespiti yapabileceğini düşünmüştüm. Bu şekilde baktığımda Trakya bölgesinde kaydı olan yalnızca T. Erraticum türü mevcuttu fakat gözden kaçırmışım ki T. Erraticum kayıtları doğrulanmamış, doğrulanması gerekiyormuş. Ayrıca Trakya bölgesindeki kayıtların detaylı olduğunu düşünüyordum çünkü çalışmaları yapan hocalarımız Trakya'da yaşıyorlar fakat öğrendim ki bu alandaki çalışmalar ne kadar detaylı ve kapsamlı olursa olsun gözden kaçan türler olabiliyormuş(bir mirmekolog ile konuşmamız çerçevesinde bunu söylüyorum). Yani "bu bölgedeki...

PRS.macro

Süper Koloni
Moderatör
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Makro Fotoğrafçı
Üye
Tapinoma Erraticum
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:

Verdiğim cevaba bir düzenleme yapayım yanlış bilgi vermemek adına. Türkiye'de 5 adet Tapinoma türü kayıtlı olduğu için hangi bölgelerde kayda alındıklarına bakarak tür tespiti yapabileceğini düşünmüştüm. Bu şekilde baktığımda Trakya bölgesinde kaydı olan yalnızca T. Erraticum türü mevcuttu fakat gözden kaçırmışım ki T. Erraticum kayıtları doğrulanmamış, doğrulanması gerekiyormuş. Ayrıca Trakya bölgesindeki kayıtların detaylı olduğunu düşünüyordum çünkü çalışmaları yapan hocalarımız Trakya'da yaşıyorlar fakat öğrendim ki bu alandaki çalışmalar ne kadar detaylı ve kapsamlı olursa olsun gözden kaçan türler olabiliyormuş(bir mirmekolog ile konuşmamız çerçevesinde bunu söylüyorum). Yani "bu bölgedeki çalışmalar çok detaylı, bu tür bu bölgede kayda geçilmemiş, o zaman bu tür burada yoktur diyebiliriz." mantığının hatalı olduğunu gördüm. Bundan dolayı bölgesel olarak elediğim türler de ihtimal dahilinde ve elemek için makro görseller gerekir. Fazla uzatmadan türünün makro net çekimler olmadan tespitinin yapılamayacağını söylemek isterim. Tapinoma sp. olarak düzeltiyorum cevabımı.

Son düzenleme:
Çözüm