İşçim hala çıkmadı

Deniz

Yumurta
Üye
Arkadaşlar 10 Haziran tarihinde bulduğum tetramorium kraliçemin yumurtaları var fakat işçileri hala çıkmadı, ne zaman çıkar , normal mi hala çıkmamış olması

Deniz

Yumurta
Üye
İlk tüpe koyduğumda şekerli su ve biraz protein vermiştim belki yer diye biraz yemişti sanırım bir daha hiçbir şey vermedim. İşçi çıkarması daha da uzun sürerse hala vermemeye devam etmeli miyim

YigitTr

Yumurta
Üye
Öncelikle ben bu durumu hayla yaşıyorum. Benim tetramorium kraliçemi bulalı 4-5 ay geçti ve yumurtaları hayla çıkmadı, bence sende benim gibi böceklerle kraliçeni beslemeni öneriyorum. Besin stoğu bitmiş olabileceğinden her 3 günde 1, 1 böcekle beslemeni tavsiye ediyorum. Eğer yumurtaları azaldıysa besin stoğu bittiği için açlıktan kaynaklı.

Topirak

Media
İlklerden
Forum Delisi
Üye
Öncelikle ben bu durumu hayla yaşıyorum. Benim tetramorium kraliçemi bulalı 4-5 ay geçti ve yumurtaları hayla çıkmadı, bence sende benim gibi böceklerle kraliçeni beslemeni öneriyorum. Besin stoğu bitmiş olabileceğinden her 3 günde 1, 1 böcekle beslemeni tavsiye ediyorum. Eğer yumurtaları azaldıysa besin stoğu bittiği için açlıktan kaynaklı.
Arkadaşlar 10 Haziran tarihinde bulduğum tetramorium kraliçemin yumurtaları var fakat işçileri hala çıkmadı, ne zaman çıkar , normal mi hala çıkmamış olması
veya kraliçeniz döllenmemiş olup prens yumurtlamıştır.

Gross

Yumurta
Üye
İlk tüpe koyduğumda şekerli su ve biraz protein vermiştim belki yer diye biraz yemişti sanırım bir daha hiçbir şey vermedim. İşçi çıkarması daha da uzun sürerse hala vermemeye devam etmeli miyim
Öncelikle topirak ın da dediği gibi kraliçeleriniz döllenmemiş olabilir bu birinci neden ikincisi ve kuvvetli ihtimalde karincalarinizi strese sokmaniz ikinizde kraliçenize yemek vermeyi kesmelisiniz bu onu strese sokabilir böcek de vermeyin çünkü kraliçeler dollendikten sonra işçileri çıkana kadar abdomen dediğimiz uerde yeteri kadar yemek stoğu bulunmakta bunun bitme gibi bir durumu asla olamaz kralicelerinizi her gün kontrol etmemelisiniz haftada bir kontrol etmeniz en uygunudur kralicelerinizin üstündeki cover ları da yetersiz olabilir buda yine kraliçenizi strese sokan etmenlerden biri olabilir

ben10

Nanitik
İlklerden
Üye
yo hayır. uzun zamandır yumurta büyütemeyen kraliçeme besin vermeye başladığımda hızla büyüttü. olabilir yani. bu kadar süre büyütmemesi normal değil stresi asgari tutarak besleyebilirsin bence

Gross

Yumurta
Üye
yo hayır. uzun zamandır yumurta büyütemeyen kraliçeme besin vermeye başladığımda hızla büyüttü. olabilir yani. bu kadar süre büyütmemesi normal değil stresi asgari tutarak besleyebilirsin bence
Hocam pardon da stresi asgari tutma diye bir şey olamaz sen yemek verdin diye de yumurtalar büyümez ki zaten yumurtalar normalde de büyümez 2 evre vardır yumurta ve larva büyüme diye bir soy yok

ben10

Nanitik
İlklerden
Üye
bu kendi deneyimim istediğini yapabilirsin tabi. yumurtalar bu kadar uzun süre hiçbir geliştirme gösteremediyse stresten baska bir problem vardır bence