Şekerli suyu gerektiği kadar koyarsanız birdaha silmenize gerek kalmaz, 3-4 günde bir şekerli su takviyesi yapabilirsiniz. Un kurdunu bir veya iki hafta aralıklarla verebilirsiniz, içindeki sıvıya ulaşabildiklerinden emin olmalısınız. Un kurdunu fazla bekletmeyin maximum 2 gün bekletin.Herkese merhaba, kraliçemin işçisi çıktı. Şekerli suyu verdim. Şekerli suyu ne zaman çıkartmalıyım ve ne zaman un kurdu vermeliyim?
Lasius cf. emerginatusCevap için teşekkürler. Tür tespiti yapabilir misiniz?
Kraliçenin fotoğrafını bir görsek ve cins tespiti yapsak daha iyi olmaz mı? Sonra işçilere de bakıp tür tespiti yapılır.Lepisiota mı ya da🤔
İşçilerin daha net fotoğraflarını rica edebilir miyim?
Lepisiota ve Lasius işçileri oldukça farklılar. O yüzden işçi fotoğrafı iyi olur. Lepisiota ise L. fraunfeldi türüdür. Lasius ise de petiole boşluğunun geniş olması sebebiyle L. emerginatus tahminini yapıyorum.Kraliçenin fotoğrafını bir görsek ve cins tespiti yapsak daha iyi olmaz mı? Sonra işçilere de bakıp tür tespiti yapılır.
Bence cinsi Lasius ama cins tespitinin bile zar zor yapıldığı fotoğraftan tür tespiti yapmak mümkün değil.
Güncel fotoğraflar var.Lepisiota ve Lasius işçileri oldukça farklılar. O yüzden işçi fotoğrafı iyi olur. Lepisiota ise L. fraunfeldi türüdür. Lasius ise de petiole boşluğunun geniş olması sebebiyle L. emerginatus tahminini yapıyorum.
Lasius cf. Emerginatus tespitini sürdürmeyi seçiyorum.Güncel fotoğraflar var.