İşçili Tetramorium kolonime eklediğim yeni kraliçe sorun olur mu?

PİLOT

Larva
Üye
Şimdi ben bir Tetramorium kraliçesi buldum, ilk işçiler çıktı. Bugün de yolda bir tane daha buldum ve işçili koloninin içine koydum. Bir sıkıntı çıkar mı?

anakin

Brachypterous
Yardımsever
Üye
Şimdi ben bir Tetramorium kraliçesi buldum, ilk işçiler çıktı. Bugün de yolda bir tane daha buldum ve işçili koloninin içine koydum. Bir sıkıntı çıkar mı?
Ayırın hocam ya iki kraliçe birden yada sonradan eklediğiniz kraliçe ölecek çok yüksek ihtimalle.

hecelik

Yumurta
Üye
Tetramoriumlar multi queen olmuyor diye biliyorum. Sonradan koyduğunuz kraliçeyi öldüreceklerdir muhtemelen.

anakin

Brachypterous
Yardımsever
Üye
Tetramoriumlar multi queen olmuyor diye biliyorum. Sonradan koyduğunuz kraliçeyi öldüreceklerdir muhtemelen.
Teramoriumlar dediğiniz gibi multiqueen e uygun değil, yani kurucu aşamada deneseniz bile muhtemelen kavga çıkacakken sonradan ekleyince birleşme ihtimalleri yüzde birden az. Kaldı ki 2 kraliçenin aynı tür olduğu da kesin değil.

emre9293

Majör
Üye
Kraliçeyi alın polijini bile yapmayan bir cins ikincil polijini asla yapamaz.

thewozz

Larva
Üye
Forumda tetralara Multi yapan bir arkadaş vardı o başardı mı acaba ?