İşçili kraliçem yumurtlamıyor

bahtsızenver

Yumurta
Üye
Forumda yeniyim. Daha önceden böyle bir konu açılmış mı bulamadım. Daha önce açıldıysa affola. Yaklaşık 1,5-2 aydır elimde Tetramorium galaticum kolonisi mevcut. Geldiğinde 5-6 işçi vardı. Kayıplar oldu, aksilikler yaşandı. Transfer sürecinde beslemeye devam ettikçe onlar çözüldü ancak benim araştırdığım ve net cevabını bulamadığım bir sorun çıktı bu sefer. Transferi yaptığım esnada ve sonrasında kraliçede hiçbir stres belirtisi yoktu ancak haftadan haftaya yumurtların azaldığını hissettim. Bir gün bir baktım ki sadece sarı pupalar kalmış. Yaklaşık 1 aydır da yumurta alamıyorum. Bilgisi, tecrübesi olan varsa ve cevaplarsa sevinirim.

Moderatör tarafında düzenlendi:

Koraykbl

Nanitik
Üye
"Bu aylarda bu durumlar normal, çoğu kişi de bu durumdan şikayetçi oluyor. Yüksek ihtimalle kış geldiği içindir. Eğer formicarium içindeki sıcaklık sürekli değişiklik gösteriyorsa, kraliçeniz yumurtlamayı bırakır. Bu durum için en iyisi ya koloniyi kış uykusuna yatırmak ya da sıcaklık ve nem dengesini stabil tutmaktır. Bu durumda önerim, sıcaklıkları dengeli tutun ve nem dengesini iyi sağlayın çünkü az işçili kolonilerde kış uykusu sıkıntılı olabiliyor; işçi kaybı veya besin sıkıntısı gibi."

bahtsızenver

Yumurta
Üye
"Bu aylarda bu durumlar normal, çoğu kişi de bu durumdan şikayetçi oluyor. Yüksek ihtimalle kış geldiği içindir. Eğer formicarium içindeki sıcaklık sürekli değişiklik gösteriyorsa, kraliçeniz yumurtlamayı bırakır. Bu durum için en iyisi ya koloniyi kış uykusuna yatırmak ya da sıcaklık ve nem dengesini stabil tutmaktır. Bu durumda önerim, sıcaklıkları dengeli tutun ve nem dengesini iyi sağlayın çünkü az işçili kolonilerde kış uykusu sıkıntılı olabiliyor; işçi kaybı veya besin sıkıntısı gibi."
"Odama koyduğum için sıcaklık maalesef sabit olmuyor. Beslemeye devam edip, havaların iyice soğuduğu bir zamanda kış uykusuna yatırmayı düşünmüyorum. Cevabınız için teşekkür ederim."