İşçilerim ölüyor

Furki1710

Yumurta
Üye
Arkadaşlar, selamlar. 11 adet işçim vardı, 1-2 gün içinde 3-4 tanesi öldü. Un kurdu veriyorum, iştahla yiyorlardı. Şekerli sularını devamlı tazeledim, bir sorun yoktu. Nem alanına tohumları taşımışlar, orası da küf yapıyor ama temizleyemiyorum. 25 Nisan’dan beri benimle. Kraliçe gelişimi çok mu yavaş, normal mi? Cevaplarsanız sevinirim.

Ekli dosyalar

• image.jpg
    image.jpg
    31.3 KB · Görüntüleme: 27
  • image.jpg
    image.jpg
    32.3 KB · Görüntüleme: 26

emre9293

Majör
Üye
Arkadaşlar, selamlar. 11 adet işçim vardı, 1-2 gün içinde 3-4 tanesi öldü. Un kurdu veriyorum, iştahla yiyorlardı. Şekerli sularını devamlı tazeledim, bir sorun yoktu. Nem alanına tohumları taşımışlar, orası da küf yapıyor ama temizleyemiyorum. 25 Nisan’dan beri benimle. Kraliçe gelişimi çok mu yavaş, normal mi? Cevaplarsanız sevinirim.
Küf sebebiyle öldüklerini düşünüyorum.

_Antlantis_

Larva
Üye
Test tüpüne geri koymalısın kolonini bence formikaryum yada outword için daha erken.

Furki1710

Yumurta
Üye
Tüp de zor bakıyorum diye buraya almıştım birde küf bayadır var ama nasıl temizleyebilirim ,küf olmaması için ne yapmalıyım

cosmos

Pupa
Üye
Kardeşim öncelikle formikarum bu sayıda ki bir koloni için hiç uygun değildir, geniş alanları çok dolayısıyla koloni sürekli stres halinde olacaktır acilen test tüpüne almalısın ve beslemek için küçük bir outworld takabilirsin ardından güzel bir bakımla koloni tüpe geçtikten çok kısa süre içerisinde büyük gelişim gösterecektir formikarum estetik olarak güzel görünse de gerek nem konusu gerek diğer etkenlerle çok uygun değil çoğaltıcı sistemler bu canlılar için simdilik daha uygun.

Mustafaf

Media
Üye
Öncelikle yaptığın hataları söyleyeceğim, ardından nasıl düzelteceğini anlatacağım:

1. Camponotus sp. türü tohum yemez, hasatçı değillerdir.
  2. Tohumları nemli alana taşımışlar ve bu yüzden küf oluşmuş. Küf ise aşırı derecede zararlıdır ve ölümlerin asıl sebebi budur.
Düzeltmen gerekenler:

• Manuel transfer ile en hızlı şekilde tüpe aktarmalısın.
  • Yanlış görmediysem beslemekte zorlandığını söylemişsin. Bunun için küçük bir outworld kullanabilirsin.
  • Fakat 30–50 işçiye ulaşmadan formikaryum kullanmaman gerekir.
Umarım yardımcı olmuştur.
İyi hobiler dilerim!

Furki1710

Yumurta
Üye
Öncelikle yaptığın hataları söyleyeceğim, ardından nasıl düzelteceğini anlatacağım:

1. Camponotus sp. türü tohum yemez, hasatçı değillerdir.
  2. Tohumları nemli alana taşımışlar ve bu yüzden küf oluşmuş. Küf ise aşırı derecede zararlıdır ve ölümlerin asıl sebebi budur.
Düzeltmen gerekenler:

• Manuel transfer ile en hızlı şekilde tüpe aktarmalısın.
  • Yanlış görmediysem beslemekte zorlandığını söylemişsin. Bunun için küçük bir outworld kullanabilirsin.
  • Fakat 30–50 işçiye ulaşmadan formikaryum kullanmaman gerekir.
Umarım yardımcı olmuştur.
İyi hobiler dilerim!
Beslenme konusunda gayet iyiler fakat normal su da vermek gerekiyormuş sanırım hiç vermemiştim birde tohum da yemiyorlarmış ChatGPT ye sordum geri test tüpüne geçirdim 45 dk da falan geçtiler biraz karanlıkta bırakıcam yarın şekerli su veririm diye düşündüm ilgin için teşekkürler

emre9293

Majör
Üye
Beslenme konusunda gayet iyiler fakat normal su da vermek gerekiyormuş sanırım hiç vermemiştim birde tohum da yemiyorlarmış ChatGPT ye sordum geri test tüpüne geçirdim 45 dk da falan geçtiler biraz karanlıkta bırakıcam yarın şekerli su veririm diye düşündüm ilgin için teşekkürler
Hocam yapay zekadan yardım almayın (özellikle de tür tespiti konusunda)