İşçilerim Ölüyor..

cabiririz

Yumurta
Üye
Kıymetli dostlar herkese iyi forumlar. Çok hızlı yumurtlayan ve çok hızlı ilerleyen kolonide 10 işçi civarında takıldık. Sürekli yeni karıncalar çıkarken işçilerimde ölmeler yaşanıyor. Messor türü kolonimi küçük bir outworde bağlayarak içerisine kuş yemi ekleyerek beslemeye çalışıyorum. Çok az da şekerli su verdim ancak bu ölümlerin önüne geçmek istiyorum. Karıncalar ve sistem ektedir. Önerilerinizi sabırsızlıkla bekliyorum.
IMG_20240531_101813.jpg
IMG_20240531_101818.jpgIMG_20240531_101826.jpg

Moderatör tarafında düzenlendi:

Claw

Majör
Yardımsever
Forum Delisi
Üye
10 işçi için outworld mantıklı mı bilemiyorum. Hem outworld baya uzakta. Outworld kullanmayın ya da aradaki hortumu kısaltın. İlk işçileriniz sanırım. Yani nanitic işçiler. Durum öyle olunca da yeni nesil çıkana kadar ömürleri dolmuş olabilir.

mestoRbarbaruz

Yumurta
Üye
Koloniye kırmızı mite ya da başka bir parazit bulaşmış olabilir tüpü ve outworldu makro lensle biraz inceleyin transfer etme durumunda kalabilirsiniz.

egew14

Yumurta
Üye
Kıymetli dostlar herkese iyi forumlar. Çok hızlı yumurtlayan ve çok hızlı ilerleyen kolonide 10 işçi civarında takıldık. Sürekli yeni karıncalar çıkarken işçilerimde ölmeler yaşanıyor. Messor türü kolonimi küçük bir outworde bağlayarak içerisine kuş yemi ekleyerek beslemeye çalışıyorum. Çok az da şekerli su verdim ancak bu ölümlerin önüne geçmek istiyorum. Karıncalar ve sistem ektedir. Önerilerinizi sabırsızlıkla bekliyorum.
Ekli dosyayı görüntüle 36478
Ekli dosyayı görüntüle 36479Ekli dosyayı görüntüle 36480
25 işçili messor kolonim var ve outworld kullanmıyorum. Beslerken zorlanmadığınız sürece outworld tavsiye etmem. Tahminimce bu outworld ks store da küçük boy olarak satılıyor ama yine de biraz koloninin büyümesini bekleyin.

KarıncaAcemisi

Yumurta
Üye
Ekli dosyayı görüntüle 36478
Ekli dosyayı görüntüle 36479Ekli dosyayı görüntüle 36480
Alanlarının Geniş olması onları strese sokmuş ve öldürmüş olabilir aynı problemi bende yaşamıştım.

cabiririz

Yumurta
Üye
Koloniye kırmızı mite ya da başka bir parazit bulaşmış olabilir tüpü ve outworldu makro lensle biraz inceleyin transfer etme durumunda kalabilirsiniz.
öncelikle yanıtınız için teşekkürler. ölen karıncaları diğer karıncalar besin kaynağı olarak kullanıyorlar diye okumuştum ancak ne kadar sürede parazit oluşur ölüm gerçekleştiği anda tüpten tahliye etmeli miyim yoksa yemeleri için bırakmalı mıyım?

LeviathanN

Yumurta
Üye
Alanlarının Geniş olması onları strese sokmuş ve öldürmüş olabilir aynı problemi bende yaşamıştım.
geniş alandan stres olmaları bana çok saçma geldi disarida yaşayan karıncalar da sonuçta bi alanla kısıtlı değiller onlarda da yaşanıyor mu bu

egew14

Yumurta
Üye
geniş alandan stres olmaları bana çok saçma geldi disarida yaşayan karıncalar da sonuçta bi alanla kısıtlı değiller onlarda da yaşanıyor mu bu
Hayır geniş alandan stres olmaları normal. Bizim dış dünyayla taklit ettiğimiz yer outworld. Dışarıdada 10 işçili bir koloninin böyle bir keşif yaptığını düşünmüyorum.

cabiririz

Yumurta
Üye
Aslına bakarsan kaynak belirtemeyeceğim ama nerede okuduysam karıncaların olabildiğince küçük alanlarda tutulmasının daha faydalı olacağı yazıyor. Hatta ilk kolonimde gereğinden küçük bir alanda duran karınca ışık açısından stres yaşamıyorken daha sonra büyük tüpe transfer edince stres seviyesi artmıştı.