İşçilerim kaçmış. Acil yardım.

hberkdonmez

Yumurta
Üye
Arkadaşlar iyi akşamlar dilerim. 1 kraliçe 6 işçim vardı. İşçilerimin hepsi pamuğu delerek kaçmışlar kraliçe sığamadığı için kaçamamış sanırım, bilmiyorum tam olarak. Şimdi ne yapmam gerekiyor? Kraliçe tekrardan yumurtlayıncaya kadar besin takviyesi yapmalı mıyım? Yoksa yeniden ilk işçiler çıkana kadar beklemeli miyim?

Moderatör tarafında düzenlendi:

Ecakar

Yasaklı Üye
Yardımsever
Üye
Arkadaşlar iyi akşamlar dilerim. 1 kraliçe 6 işçim vardı. İşçilerimin hepsi pamuğu delerek kaçmışlar kraliçe sığamdağı için kaçamamış sanırım bilmiyorum tam olarak. Şimdi ne yapmam gerekiyor? Kraliçe tekrardan yumurtlayıncaya kadar besin takviyesi yapmalı mıyım? Yoksa yeniden ilk işçiler çıkana kadar beklemeli miyim?
Bekle biraz belki geri gelirler, q olmadan gelmemek üzere gitmezler çünkü. Beslemeye devam etmen gerekiyor.

hberkdonmez

Yumurta
Üye
Bekle biraz belki geri gelirler, q olmadan gelmemek üzere gitmezler çünkü. Beslemeye devam etmen gerekiyor.
Maalesef dönmediler o zaman 2 3 günde bir şekerli su ve protein takviyesine devam edeyim.

Moderatör tarafında düzenlendi:

MorteL

Larva
Üye
Maalesef dönmediler o zaman 2 3 günde bir şekerli su ve protein takviyesine devam edeyim
Dışarıya tuzak kurmayı deneyebilirsin. Ballı suyu pamuğa koy ve kaçtıkları yerin yakınına bırak. Eğer şüphelendiğin bir yer varsa, oraya da koyabilirsin.

yusufff01

Media
Üye
Arkadaşlar iyi akşamlar dilerim. 1 kraliçe 6 işçim vardı. İşçilerimin hepsi pamuğu delerek kaçmışlar kraliçe sığamdağı için kaçamamış sanırım bilmiyorum tam olarak. Şimdi ne yapmam gerekiyor? Kraliçe tekrardan yumurtlayıncaya kadar besin takviyesi yapmalı mıyım? Yoksa yeniden ilk işçiler çıkana kadar beklemeli miyim?
Dönme ihtimalleri yüksekti,keşke bekleseymişsin.Kraliçe ve koloni olmadan hayatta kalamayacaklarının bilincindeler.Keşife çıkmak istemişlerdir ya da yiyecek arayışındalardır.Uzağa gitmedilerse dönerlerdi.