İşçiler kraliçeyi öldürdü mü?

wigerid

Yumurta
Üye
Crematogaster lorteti kolonim hızla gelişip büyüyordu hiçbir sorun yok gibiydi ama bu sabah tüp içindeki pisliği temizleyim derken bi baktım kraliçe hareket etmiyor tüpü biraz salladım yine hareket yoktu sonra kraliçeyi olduğu yerden düşürene kadar salladım ve baktım kraliçe ölmüş daha dün akşam yaşıyordu ve bol bol yumurtası vardı çok sağlıklıydı bende bi anlığına kraliçenin anteninde hareket gördüğümü düşündüm hemen bi 15 saniye falan suyun içine bıraktım belki kendine gelir diye ama hiçbirşey olmadı bende tüpe geri koydum işçiler kraliçeyi bi oraya bi buraya çekiştirip ısırıyorlar ve bacaklarını koparmaya başladılar sizce kraliçem neden öldü işçiler mi yaptı?

Bu kalan işçiler ile ne yapmam lazım?

20231003_163035.jpg

Son düzenleme:

Emir123

Media
Üye
Yapabilceğin birşey yok işçiler ile, ölmemişse bile 15 saniye su içinde tutmak öldürmüştür, işçiler kraliçe ölünce parçalar ve yer normal birşey.

wigerid

Yumurta
Üye
Yapabilceğin birşey yok işçiler ile, ölmemişse bile 15 saniye su içinde tutmak öldürmüştür, işçiler kraliçe ölünce parçalar ve yer normal birşey.
Suyun altına sokmadım dikkat ettim yüzeyindeydi. Bende ne yapayım artık beslerim işçileri ölene kadar.

Bu arada crematogaster lorteti kraliçe esir alan bir tür mü? Bi ihtimal belki bulurum birleştirmeyi denerim.

Emir123

Media
Üye
Suyun altına sokmadım dikkat ettim yüzeyindeydi. Bende ne yapayım artık beslerim işçileri ölene kadar.

Bu arada crematogaster lorteti kraliçe esir alan bir tür mü? Bi ihtimal belki bulurum birleştirmeyi denerim.
Denemene gerek yok öldürürler

Adamınbiri

Larva
Üye
Aynısını benim pheidole kolonim de yaptı kraliçeyi her tarafa taşıyıp duruyorlar