İşçi yumurtadan çıktı ama nasıl besleyeceğimi bilmiyorum

Gandalf

Yumurta
Üye
Söylenenlere göre messor olan kraliçem yumurtladı ve yumurtadan işçisi çıktı. 2 aydır hiç besleme yapmadım şimdi ne yapmam gerektiğini bilmiyorum bilen varsa yardımcı olabilir mi?

Moderatör tarafında düzenlendi:

Cio

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Üye
Söylenenlere göre messor olan karaliçem yumurtladı ve yumurtadan işçisi çıktı 2 aydır hiç besleme yapmadım şimdi napmam gerektigini bilmiyorum bilen varsa yardımcı olabilir mi
Çok küçük damla şeklinde şekerli su verin, 1 gün bekledikten sonra canlı yeminiz varsa canlı yem ve 1 2 tane tohum(kuş yemi) verebilirsiniz.

fethiemir

Yumurta
Üye
Söylenenlere göre messor olan karaliçem yumurtladı ve yumurtadan işçisi çıktı 2 aydır hiç besleme yapmadım şimdi napmam gerektigini bilmiyorum bilen varsa yardımcı olabilir mi
Şuan besleme yapmanıza gerek yok messorlar besleme yapılmadan koloniyi 10 işçiye kadar çıkartabilir, işçi çıktıktan 1 hafta sonra beslenmeniz daha iyi olur.

Gandalf

Yumurta
Üye
Çok küçük damla şeklinde şekerli su verin, 1 gün bekledikten sonra canlı yeminiz varsa canlı yem ve 1 2 tane tohum(kuş yemi) verebilirsiniz

Şuan besleme yapmanıza gerek yok messorlar besleme yapılmadan koloniyi 10 işçiye kadar çıkartabilir, işçi çıktıktan 1 hafta sonra beslenmeniz daha iyi olur.
Sizden önce bir arkadaş daha yazdı ama ben 1-2 tohum biraz da ekmek verdim sorun olur mu acaba?

fethiemir

Yumurta
Üye
Sizden önce Bi arkadaş daha yazdı ama ben 1 2 tohum bşraz da ekmek verdim sorun olur mu acaba
Sorun olmaz sıkıntı yok, ama çok fazla durmasın ve yiyecekleri nem pamuğuna götürmesinler.

pegasuZX

Brachypterous
Yardımsever
Forum Delisi
Üye
Karınca çiftliğim kanalında, "ilk işçi çıktı ne yapacağım" videosunda anlatılıyor.