Cataglyphis sp. kraliçeme aynı türde işçi takviyesi yapmalı mıyım. Sizce ne yapmalıyım? Ve bakmayı da çok bilmiyorum, öneri verir misiniz?
İşçi eklemesi bir opsiyondur yani yapıp yapmamak size kalmış eğer başarılı olursa koloninizin gelişimini oldukça hızlandırır ama riskleri de vardır aynı tür değilse kabul edilmeyebilir işçi veya kraliçe durduk yere kabul etmeyebilir eğer kabul olmazsa işçinin kraliçeye saldırma veya kraliçenin işçiye saldırma ihtimali vardır ve kraliçeniz zarar görebilir eğer şansınıza güveniyorsanız kraliçeyi bulduğunuz yere yakın olan aynı türden kolonilerden minör işçi alıp ekleyebilirsiniz. Kraliçenize bir outworld yapıp tüpü outworld'ün içine koyun veya tüpü outworlde bağlayın ayrıca outworld'ün içi 35-45 derecede stabil bir sıcaklıkta olmalıdır ilk işçiniz çıkana kadar koloniyi besleyin eğer işçi eklerseniz işçi avlanma işini kraliçe için yapar eğer işçi eklemezseniz kraliçe kendi çıkıp avlanır bolca protein ile besleyin ve beslemeyi aksatmayın aynı zamanda şekerli su da verin iyi hobiler.
İlk başlarda zorunlu değil ama yüksek bir sıcaklıkta durmaları en sağlıklısıdır. Eğer koloniniz büyürse yüksek sıcaklık vermek zorunluluk haline geliyor denebilir çünkü işçilerin aktiflikleri oldukça düşüyor. 45 e fazla gerek de yok bu arada, gölge alanları varsa sorun olmaz ama yuva dahil her yer bu kadar sıcak olursa ölürler veya verimleri çok düşer. gündüz 35-40, gece 25-30 olsa gayet yeterli olur. 30 dereceyi aşan bir kurulumda outworldde sıcak ve gölge alan olmak üzere iki farklı yer bulundurmanız da çok daha iyi olacaktır.Teşekkürler ama 35-45 derece olması zorunlumu
Bir ısıtıcı ped buldum onu alıp outworld un altına koyabilir miyimİlk başlarda zorunlu değil ama yüksek bir sıcaklıkta durmaları en sağlıklısıdır. Eğer koloniniz büyürse yüksek sıcaklık vermek zorunluluk haline geliyor denebilir çünkü işçilerin aktiflikleri oldukça düşüyor. 45 e fazla gerek de yok bu arada, gölge alanları varsa sorun olmaz ama yuva dahil her yer bu kadar sıcak olursa ölürler veya verimleri çok düşer. gündüz 35-40, gece 25-30 olsa gayet yeterli olur. 30 dereceyi aşan bir kurulumda outworldde sıcak ve gölge alan olmak üzere iki farklı yer bulundurmanız da çok daha iyi olacaktır.
Güneşi taklit edebilmek adına ampul ile ısıtma yapmayı daha uygun buluyorum. Eski tip ampuller veya enerji tasarruflu olmayan normal halojen ampuller işinizi görecektir. Zamanlayıcı bir prize bağlayıp 10-8 arası ampul yanacak şekilde ayarlama yapabilir veya öğle saatlerinde manuel olarak ampulu açıp ısıtma sağlayabilirsiniz.Bir ısıtıcı ped buldum onu alıp outworld un altına koyabilir miyim