İşçi ölüsü

chapa

Nanitik
Üye
10 aylık Camponotus kolonim var. Test tüpü çok kirli ama transfer olmuyorlar. Temiz test tüpü ve formikaryum bağlı ama transfer olmuyorlar. 7 8 işçi ölmüş. Formikaryumun altındaki pamuktaki su kurumuş ama temiz suya ulaşım vardı o yüzden öldüklerini sanmıyorum neyi yanlış yapıyorum? 10 ayda 20 işçi olmuştu 10a düştü. Çok fazla yumurta var ama işçi çıkmıyor.
Screenshot_20250502_143205_WhatsApp.jpgScreenshot_20250506_005711_WhatsApp.jpg

Şimdi tekrar kontrol ettim formikaryumda ve besleme alanında da küf oluşmuş.
Plastik kapa koydum. Böyle uygun mudur?
IMG-20250530-WA0003.jpg

Moderatör tarafında düzenlendi:

Cihan__

Süper Koloni
Yardımsever
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Üye
10 aylık Camponotus kolonim var. Test tüpü çok kirli ama transfer olmuyorlar. Temiz test tüpü ve formikaryum bağlı ama transfer olmuyorlar. 7 8 işçi ölmüş. Formikaryumun altındaki pamuktaki su kurumuş ama temiz suya ulaşım vardı o yüzden öldüklerini sanmıyorum neyi yanlış yapıyorum? 10 ayda 20 işçi olmuştu 10a düştü. Çok fazla yumurta var ama işçi çıkmıyor.
Ekli dosyayı görüntüle 54230Ekli dosyayı görüntüle 54231

Şimdi tekrar kontrol ettim formikaryumda ve besleme alanında da küf oluşmuş.
Plastik kapa koydum. Böyle uygun mudur?
Ekli dosyayı görüntüle 54234
Temiz suya ulaşım olsa bile karıncalar bilinçli olmadığı için birazda sizin yardım etmeniz en doğrusu olur ve muhtemelen işçiler de nemsizlikten ölmüştür. Yumurtalar için de nem çok önemli yani yapabileceğiniz en iyi şey temiz ve nemi(suyu) eksik olmayan bir yere manuel transfer etmeniz olur. Zaten işçi ve yumurta sayısı manuel transfer için uygun.

chapa

Nanitik
Üye
Evde olmadığım için kardeşim ilgileniyordu 4 tane koloniyi Manuel transfer ettirdim. Dediğiniz gibi kendileri transfer olmuyorlar teşekkür ederim.