Disarindan herhangi bir canli verilmesine karsiyiz çünkü verdiginiz canlida parazit olabilir ve bu durum koloniyi ölüme götürebirUn kurdu canlı olmasa da olur mu, bazı yerlerde kurutulmuş ama sıcak suda biraz ısıtılmış verilebilir diye gördüm,
Sinek böcek yerler mi
Dondurmak çoğu bakteriye etki etmemekte hocam, kaynatmak en etkili yöntem bakteriler için.Şehirden ve su kenarlarından uzak yerlerde bulduğunuz canlıları dondurup verebilirsiniz, dondurmak parazitleri öldürecektir.
Kurutulmuş un kurdu tavsiye etmiyorum yemiyeceklerdir.
Tamamını temizlemek için kaynatmak da yeterli bir çözüm değil pek ala fakat dondurmak uzun müddet korumak ve stoklamak dışında temizlik sağlamaz. Parazitler de çözüldükten sonra aktif hale gelebiliyor, kiminin yumurtaları korunuyor buz içerisinde.Bakteriden kurtulamazsınız özellikle kapsüllü olanlardan biz parazitlerden bahsediyoruz kaynamakta bir yöntem ama kimin ailesi böcek sinek kaynatmasına izin verir bilemiyorum. Dondurursak çok kolay ve stok yapabiliyoruz istediğimiz zaman dondurucudan çıkarıp kullanabiliriz bize büyük pratiklik sağlar.