Hocam ilk olarak türlerinin aynı olduğundan emin olmanız lazım. Sonra işçiyi biraz buz dolabında bekletip ekleme yapabilirsiniz ama tutmayabilir.işçi ekleme olayını denemek istiyorum. bunun için kraliçeye veya işçiye yapacağım bir işler varmı. yoksa sadece tüpe koyup beklesem olurmu. bilgilerini paylaşırsanız sevinirim.
biraz dan kastığımız ne kadar bir süreHocam ilk olarak türlerinin aynı olduğundan emin olmanız lazım. Sonra işçiyi biraz buz dolabında bekletip ekleme yapabilirsiniz ama tutmayabilir.
Ben 1 saat bekletiyorum 30.dk da kontrol ediyorum eğer çok haraketsiz ama antenleri oynuyosa direkt al sonra koyabilirsin veya baktın hareketli 1.saatin sonunda al kraliçenin tüpüne koy dene karanlıkta beklet kokusunu anlamaması için bir damla şekerli su damlatabilirsinbiraz dan kastığımız ne kadar bir süre
sağol dostum. yardımcı oldun. kısa zamanda bir lasius kraliçeme bir işçi eklemeyi düşünüyorum. umarım birbirlerine saldırmazlar.Ben 1 saat bekletiyorum 30.dk da kontrol ediyorum eğer çok haraketsiz ama antenleri oynuyosa direkt al sonra koyabilirsin veya baktın hareketli 1.saatin sonunda al kraliçenin tüpüne koy dene karanlıkta beklet kokusunu anlamaması için bir damla şekerli su damlatabilirsin
Bence koyduğunda 15 dk bi sen incele anteninden isirirsa kraliçenin yazık olur o yüzden kavga durumu olursa işçiyi alirsinsağol dostum. yardımcı oldun. kısa zamanda bir lasius kraliçeme bir işçi eklemeyi düşünüyorum. umarım birbirlerine saldırmazlar.
Şok etkisi ve metabolizma yavaşlatma amaci hem genelde şekerli su da koyuyorlar yumurta koyulunca yapılıyor genelde şekerli su konmasıKokusunu kaybetmesinin buzdolabi ile alakası yok bikere buzdolabına koymanın amacı metabolizmasını yavaşlatmak işçiyi eklerken ani haraketler yapmasını engellemektir ben işçi eklemeye kesinlikle karşıyım bazı parazit köle yapabilenler haricinde onun yerine yuvayı kazmadan taşın altına bakarken gördüğünüz pupalardan bir kaç tane alıp deneyebilirsiniz emin olun bu şekilde tutturma olasılığınız çok daha fazla olur
şekerli suda enerji olabileceği için daha çok vücut metabolizmasını hızlandırır diye bilmekteyim.Şok etkisi ve metabolizma yavaşlatma amaci hem genelde şekerli su da koyuyorlar yumurta koyulunca yapılıyor genelde şekerli su konması
Tekrardan selamlar @Chaprix şekerli su verip hareketsiz kalana kadar dolapta tutuyorum sonra oda sıcaklığında tepki verene kadar bekliyorum kıraliçeyede şekerli su verip yanına transfer ediyorum benim şekerli su verme amacım birbirlerine şekerli su verdiklerinde emin olabiliyorum. Ha tabi aynı tür olduğundan emin ol.biraz dan kastığımız ne kadar bir süre
hm teşekkürler. lasius kraliçemde deneyeceğim tekrar hoşgeldin. yardımın için sağolTekrardan selamlar @Chaprix şekerli su verip hareketsiz kalana kadar dolapta tutuyorum sonra oda sıcaklığında tepki verene kadar bekliyorum kıraliçeyede şekerli su verip yanına transfer ediyorum benim şekerli su verme amacım birbirlerine şekerli su verdiklerinde emin olabiliyorum. Ha tabi aynı tür olduğundan emin ol.
bu gün yaklaşık 4 saattir buzdolabında 4° derecede beklettim. antenleri hariç hiçbir şekilde oynamıyorlardı. fakat dolaptan çıkardığım an hareket etmeye başladılar bu normalmi yoksa daha uzun süre tutmalımıyım?Tekrardan selamlar @Chaprix şekerli su verip hareketsiz kalana kadar dolapta tutuyorum sonra oda sıcaklığında tepki verene kadar bekliyorum kıraliçeyede şekerli su verip yanına transfer ediyorum benim şekerli su verme amacım birbirlerine şekerli su verdiklerinde emin olabiliyorum. Ha tabi aynı tür olduğundan emin ol.
çıkardım ve biraz tüp titredi. sonra bayağı bir koşmaya başladı biri, diğeri herşeye rağmen sadece antenlerini oynatıyordu. ama daha uzun koymayı deneyeceğim.Birçok değişkenden olabilir türünden bölgeden vb. Bence normal ama daha uzun süre koyup deneyebilirsin hem bize tecrübeni söylersin. Birde metabolizması yavaşladımı yoksa çıkarır çıkarmaz normal şekildemi hareket ediyor.