İşçi çıkma süresi

Cryophonikk

Yumurta
Üye
Resimde gördüğünüz kraliçeye sahibim. Crematogaster demişlerdi ilk bulduğumda. Abdomeni sarılı ve dün ballı su verdiğim için abdomeni fazla büyümüş durumda. Yalnız yumurtalardan bir türlü işçi çıkmadı. Yaklaşık 2 ay olacak. Aynı zamanda yumurtlayan 5 adet Messor kraliçelerimden, 4ünün şuan 5 ila 12 arası işçisi var. Crematogaster için normal mi acaba +2 ay süre? Bu arada tam olarak türü anlaşabiliyor mu bu resimden? Messorlara göre oldukça küçük bir kraliçe ve abdomeni çizgileri sapsarı.

Ekli dosyalar

• Screenshot_2025-04-01-20-01-53-068_com.google.android.apps.photosgo.jpg
    Screenshot_2025-04-01-20-01-53-068_com.google.android.apps.photosgo.jpg
    23 KB · Görüntüleme: 23

el4nce

Süper Koloni
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Bütün kraliçelerin hangi sıcaklık koşullarında kaldığı ve kaçının kış uykusuna yatırıldığını paylaşırsanız yardımcı olurum.

Cryophonikk

Yumurta
Üye
Bütün kraliçelerin hangi sıcaklık koşullarında kaldığı ve kaçının kış uykusuna yatırıldığını paylaşırsanız yardımcı olurum.
Hocam çok iyi noktaya değinmiş olabilirsiniz. Çünkü kış olayını unutmuşum. Şimdi şöyle 2 tane Messor kraliçesini 17.11.2024 tarihinde buzdolabında kış uykusuna yatırmıştım. Diğer 3 messor ve crematogasterleri 12.11.2024 tarihinde balkona koymuştum. Buzdolabında olanları daha erken uyandırdım ve ilk messor kraliçesinin 10.03 tarihinde ilk işçisi çıkmış. 7.işçisi ise 22.03 tarihinde çıkmış. Diğer bir messorun ise 24.03 tarihinde ilk işçisi çıkmış. Aşağı yukarı şubatın ilk haftası diğer messorları ve resimdeki crematogasteri balkondan alıp odama koydum. Diğer messorlarında şuan 3-5 işçisi var. Sadece 1 tane messorun ilk işçisi bugün yarın çıkacak durumda görüyorum siyahlığı çıkacaklar. Crematogasterde de anlamdıramadığım için pek bir gelişme yok gibi. Larva var mı yok mu pupa var mı yok mu pek ayırt edemiyorum çünkü çok küçükler. Messorların baya baya belli oluyordu. Hatta birinin ilk işçinin ben öyle alalade kontrol ederken canlandı gibi olmuştu. Crematogaster kraliçesinin yumurtalarında da böyle bir sarılık var gibi ama tam kestiremiyorum.
Bu arada buzdolabında olanlar 6 ila 10 derece arasında kış uykusunda kaldılar uzun süre. Balkondakiler diye bahsettiklerim ortalama 12-14 derece arasında kaldılar. Son zamanlarında ise 7-10 derecelerde kalıp tekrar sıcaklık 13-15lere çıktığında kış uykusundan uyandırdım. Yumurtlamaların itibaren 23-26 derecedeler.

Son düzenleme:

el4nce

Süper Koloni
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Anlattıklarınıza göre kış uykusunda pek bir kusur bulunmuyor. Buzdolabına koyduklarınızı bile balkonda tutabilirsiniz. Fotoğrafa bakmamışım şimdi bakıyorum ki Crematogaster kraliçesinin larvaları var ancak pek net değil. Daha iyi fotoğraflar yüklerseniz yardımcı olabilirim. Gelişim biraz yavaş ilerliyor olabilir onun sebebi ise şu an kaldığı sıcaklık yüksek ihtimal. Şu anki ortam sıcaklığı hakkında bilgi vermediniz o bilgi olmadan söylemem gerekenleri söyleyemem. O bilgiye ihtiyacım var. Crematogaster'i ne zaman kış uykusundan kaldırdığınız ve kuluçkaların ne zamandan beri gelişmekte olduğundan da bahsetmediniz. Kış uykusundan öncede yumurtalar var mıydı, kış uykusundan sonra mı yumurtladı, kışı larva ve pupalarla mi geçirdi bu bilgiler lazım. Daha yakından bir fotoda iyi olur.