Merhabalar, 1,5–2 ay önce 4–5 tane Lasius kraliçesi buldum ve kraliçelerin hepsinde aynı sorunu yaşadım. Normal yumurtaladılar, normal gelişti yumurtalar; ama pupa olduktan sonra pupalardan işçiler çıkmadı. Pupalar gittikçe grileşti, ardından yok oldular ve kraliçeler öldü. Şu anda geriye bir tane Lasius kraliçesi kaldı. O da aynı durumda: pupalar yok oldu ama kraliçe hâlâ yaşıyor. Ayrıca demeyi unuttum, pupalar hepsinde oldukça dağınık duruyordu. Bu sorunun sebebi nedir?
Şimdi gelelim Pheidole’ye. Ne zaman aldığımı tam hatırlamıyorum, en fazla 2 ay olmuştur. UndergroundAntWorld sitesinden biraz un kurdu ve formikaryum alacaktım; hazır alışveriş yapmışken bir de kraliçe alayım dedim. Bir tane Pheidole “kraliçesi” aldım ama işini gerçekten hakkını vererek yapan UndergroundAntWorld sahipleri bana yumurtlamış prenses gönderdi
. Neyse dedim, belki çiftleştiğini görmüştür, filan… Beklemeye koyuldum ama şu zamana kadar yumurtalarda gelişme olmasını geçtim, sayıları azaldı. Görselde kraliçenin arkasında birazcık yumurta var o kadar.
Ben bu prensesi ne yapayım? Bekleyeyim mi yoksa salayım mı? Şekerli su verdim ama ilgilenmedi. Şu ana kadar internetten 3 defa karınca aldım; 2 tanesi UndergroundAntWorld’den. İlki WC koloni çıktı, ikincisi ise kanatlı ve yumurtaları gelişmeyen Prenses gerçekten harika bir site
Şimdi gelelim Pheidole’ye. Ne zaman aldığımı tam hatırlamıyorum, en fazla 2 ay olmuştur. UndergroundAntWorld sitesinden biraz un kurdu ve formikaryum alacaktım; hazır alışveriş yapmışken bir de kraliçe alayım dedim. Bir tane Pheidole “kraliçesi” aldım ama işini gerçekten hakkını vererek yapan UndergroundAntWorld sahipleri bana yumurtlamış prenses gönderdi
Ben bu prensesi ne yapayım? Bekleyeyim mi yoksa salayım mı? Şekerli su verdim ama ilgilenmedi. Şu ana kadar internetten 3 defa karınca aldım; 2 tanesi UndergroundAntWorld’den. İlki WC koloni çıktı, ikincisi ise kanatlı ve yumurtaları gelişmeyen Prenses gerçekten harika bir site