İşçi çıkartamayan Lasius ve Pheidole

BahadirSarp

Asker
Yardımsever
Üye
Merhabalar, 1,5–2 ay önce 4–5 tane Lasius kraliçesi buldum ve kraliçelerin hepsinde aynı sorunu yaşadım. Normal yumurtaladılar, normal gelişti yumurtalar; ama pupa olduktan sonra pupalardan işçiler çıkmadı. Pupalar gittikçe grileşti, ardından yok oldular ve kraliçeler öldü. Şu anda geriye bir tane Lasius kraliçesi kaldı. O da aynı durumda: pupalar yok oldu ama kraliçe hâlâ yaşıyor. Ayrıca demeyi unuttum, pupalar hepsinde oldukça dağınık duruyordu. Bu sorunun sebebi nedir?
Şimdi gelelim Pheidole’ye. Ne zaman aldığımı tam hatırlamıyorum, en fazla 2 ay olmuştur. UndergroundAntWorld sitesinden biraz un kurdu ve formikaryum alacaktım; hazır alışveriş yapmışken bir de kraliçe alayım dedim. Bir tane Pheidole “kraliçesi” aldım ama işini gerçekten hakkını vererek yapan UndergroundAntWorld sahipleri bana yumurtlamış prenses gönderdi :D. Neyse dedim, belki çiftleştiğini görmüştür, filan… Beklemeye koyuldum ama şu zamana kadar yumurtalarda gelişme olmasını geçtim, sayıları azaldı. Görselde kraliçenin arkasında birazcık yumurta var o kadar.
Ben bu prensesi ne yapayım? Bekleyeyim mi yoksa salayım mı? Şekerli su verdim ama ilgilenmedi. Şu ana kadar internetten 3 defa karınca aldım; 2 tanesi UndergroundAntWorld’den. İlki WC koloni çıktı, ikincisi ise kanatlı ve yumurtaları gelişmeyen Prenses gerçekten harika bir site :D

Ekli dosyalar

• IMG_20250825_005755.jpg
    IMG_20250825_005755.jpg
    42.7 KB · Görüntüleme: 14
  • IMG_20250825_005905.jpg
    IMG_20250825_005905.jpg
    23.7 KB · Görüntüleme: 14

Mustafa_123

Pupa
Üye
Kraliçelere şekerli su takviyesi yapın ve tüpleri değiştirin, griye dönen pupa hasta demektir ve nemli Pamuk küflü demektir küflü nemli pamuk havaya zararlı sporlar yayar ve bu karıncaları hasta eder lasius türünde çok rastlanan bir şeydir tüpü değiştirirseniz sorun olmayacaktır diğer kraliçe için ise bekleyin 2 hafta içinde döllenmemiş ise zaten ölür ölmez ise ama yumurtlamıyorsa bırakabilirsiniz