Selam akşam dışarıda gezerken sokak lambası altında koloni gördüm. Türünü tespit edemedim ama işçi karınca boyutunda kanatlı bir karınca gördüm o ne olabilir acil cevap lazim 5 tane falan vardı.
Moderatör tarafında düzenlendi:
İşçi karınca boyutundan daha büyük olduklarını düşünüyorum büyük ihtimalle prens ve prensesler uçuş için hazırlanıyorlar.Selam akşam dışarıda gezerken sokak lambası altında koloni gördüm. Türünü tespit edemedim ama işçi karınca boyutunda kanatlı bir karınca gördüm o ne olabilir acil cevap lazim 5 tane falan vardı.
Arkadaşın dediği durumu bende yaşadım. Tetramorium sp. Karıncasının işçisi kanat çıkartmıştı. Boyutu işçi boyutu ile birebir aynıydı. Ne olduğunu bilmiyorum ama tahminimce ya normal işçilerin anormal bir şekilde doğması ile yada kanatlı bireylerin yeterince beslenememesinden kaynaklı bir durum olabilir diye düşünüyorum.İşçi karınca boyutundan daha büyük olduklarını düşünüyorum büyük ihtimalle prens ve prensesler uçuş için hazırlanıyorlar.
Prensler prenseslere göre küçük oluyor prens olma ihtimalileri yüksek yada myrmica gibi küçük türler ise aletelerin boyutu işçi boyutuna benzetebilirsiniz.Arkadaşın dediği durumu bende yaşadım. Tetramorium sp. Karıncasının işçisi kanat çıkartmıştı. Boyutu işçi boyutu ile birebir aynıydı. Ne olduğunu bilmiyorum ama tahminimce ya normal işçilerin anormal bir şekilde doğması ile yada kanatlı bireylerin yeterince beslenememesinden kaynaklı bir durum olabilir diye düşünüyorum.