İnkübatör soruları.

Pamir_kandemir

Yumurta
Üye
Merhaba dün leopard geckom yumurtladı ve şuanda bir inkübatör yapıyırum ama size sormak istediğim birkaç sorum var.
Karınca çiftliğimin videosundaki solu sistemi yapıyorum.
1. Elimde perlit yok ama kil bilyesi var iş görür mü?
2. Suyun olucağı kabın kapağı uygun değil bu yüzden üstüne süre film kaplasan olurmu ve delik açmam gerekirmi?
3.yumurtaların durduğu kabın nem seviyesi ne olmalı?
Teşekkür ederim cevaplarınızı için.
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:

Tekrar merhaba böyle birşey yaptım yumurtaların olduğu yerde nem 90 sıcaklıkta yükseliyor.
Isıtıcıyı 30 dereceye kurdum elimde bu ısıtıcıdan bir tane daha var akvaryumu da, birkaç derece oyneması var o yüzden ısı tahmini 27 civarı olacaktır.
Birde yumurtaları geçirirken kabuğun çok yumuşak olduğunu fark ettim bu bir sorunmudur acaba?
IMG_20220313_201305.jpg

Son düzenleme:

Squidward

Yumurta
Üye
Yumurtalar zaten yumuşak oluyor sorun değil.
Tuğkan abinin videosundaki sisteme benzer bir şey kuruyorsunuz sanırım iş yapar. Perlit yerine nem tutan herhangi bir malzeme kullanabilirsiniz zararlı değilse. Anne ve babanın morphlarını merak ettim öğrenebilir miyim?
İyi forumlar.

Pamir_kandemir

Yumurta
Üye
Yumurtalar zaten yumuşak oluyor sorun değil.
Tuğkan abinin videosundaki sisteme benzer bir şey kuruyorsunuz sanırım iş yapar. Perlit yerine nem tutan herhangi bir malzeme kullanabilirsiniz zararlı değilse. Anne ve babanın morphlarını merak ettim öğrenebilir miyim?
İyi forumlar.
Teşekkür ederim yorumunuz için, bir sıkıntı olur diye korkuyordum rahatladım.
Aslında istenmeyen bir çiftleşme oldu hem çifleştirmek gibi bir amacım yoktu hemde baba çifleşmek için uygun değildi.
Maalesef morphlarının ismini bilmiyorum ama şu resimlerde ki morphta:
Resimler bana ait değildir.
Turuncu olan anne.
Sizce bu morphlardaki anne babanın yavrusu nasıl olur bir tahmininiz varmı acaba?
Birde nem oranı yüzde 90 fazlamı acaba?
Screenshot_20220313_232018.jpgScreenshot_20220313_232033.jpg

kubilayqaplan

Yumurta
Üye
Teşekkür ederim yorumunuz için, bir sıkıntı olur diye korkuyordum rahatladım.
Aslında istenmeyen bir çiftleşme oldu hem çifleştirmek gibi bir amacım yoktu hemde baba çifleşmek için uygun değildi.
Maalesef morphlarının ismini bilmiyorum ama şu resimlerde ki morphta:
Resimler bana ait değildir.
Turuncu olan anne.
Sizce bu morphlardaki anne babanın yavrusu nasıl olur bir tahmininiz varmı acaba?
Birde nem oranı yüzde 90 fazlamı acaba?
Ekli dosyayı görüntüle 2292Ekli dosyayı görüntüle 2294
İlk olarak hayvanları eşe atarak bi hata yapmışsınız canlıların morphlarını bilmeden üretmek zaten sıkıntılı ve etik olmayan bir olay. 2. si karınca çiftliğim kanalındaki inkubatorün teknik sıkıntıları çok fazla. suyun üzerindeki kabın sürekli olarak dengede kalması lazım ve nem yüzdesi tabikide fazla. Yumurtalar muhtemelen kısa sürede küflenecektir. Bu sistem yerine strafor kutu ile yapacağınız sistem daha çok iş görür.

Pamir_kandemir

Yumurta
Üye
İlk olarak hayvanları eşe atarak bi hata yapmışsınız canlıların morphlarını bilmeden üretmek zaten sıkıntılı ve etik olmayan bir olay. 2. si karınca çiftliğim kanalındaki inkubatorün teknik sıkıntıları çok fazla. suyun üzerindeki kabın sürekli olarak dengede kalması lazım ve nem yüzdesi tabikide fazla. Yumurtalar muhtemelen kısa sürede küflenecektir. Bu sistem yerine strafor kutu ile yapacağınız sistem daha çok iş görür.
Teşekkür ederim cevabınız için dediğiniz gibi canlıların morphkarını bilmeden üretmek sikıntılı, ancak ben canlıları eşe atmadım ve üretmek gibi bir amacım yoktu. Elimde 250 litrelik boş bir akvaryum vardı ve akvaryumu ortadan bölerek ikisinede 50.50 bir alan bıraktım dişi olan kaçmaya meilliydi bu yüzden ufak bir boşluk bulup diğer bölmeye kaçmış. Canlıda Enigma yada başka bir hastalık olmadığı içinde yumurtaları çıkartabilirsem kendim beslemek istedim.
İnkübatörün içindeki kutu dengeli ve sabit şekilde duruyor ama nem konusu bir sıkıntı.
Tekrar teşekkür ederim bilgilendirdiğiniz için.