İmkânsızlıklardan doğan imkân.

Ayberkfb

Pupa
Üye
Haydi, herkes imkânsızlıklardan dolayı yaptığı garip projeleri paylaşsın, belki güzel ya da geliştirilebilir fikirler ortaya çıkar.

IMG_20250515_013946.jpgIMG_20250515_013939.jpg

Dün yapmış olduğum geçiştirmelik bir ısıtma sistemi:
Ampuller iş yapıyor, 1-2 derece ısıtıyor. 2-3 tane daha ampul taksam, 3-4 derece rahat oynar.

Rezistanslı tel aldım, kendi ısıtıcı pedimi yapacaktım ama istediğim kadar ısınmadı.
Belki powerbank yeterince güçlü değildi diyeceğim ama Duracell üretimi bir powerbank, bence tel güçsüzdü.

Son düzenleme:

FatihBurak

Pupa
Üye
Ellerinize sağlık hocam çok güzel olmuş. 2 adet led işinizi görüyormu peki ısıtmayı.

Haydi, herkes imkânsızlıklardan dolayı yaptığı garip projeleri paylaşsın, belki güzel ya da geliştirilebilir fikirler ortaya çıkar.

Ekli dosyayı görüntüle 52065Ekli dosyayı görüntüle 52066

Ampuller iş yapıyor, 1-2 derece ısıtıyor. 2-3 tane daha ampul taksam, 3-4 derece rahat oynar.

Rezistanslı tel aldım, kendi ısıtıcı pedimi yapacaktım ama istediğim kadar ısınmadı.
Belki powerbank yeterince güçlü değildi diyeceğim ama Duracell üretimi bir powerbank, bence tel güçsüzdü.
Yani 1 ampülmü 2 derece yoksa 2 tanesimi.

Birde kullandınız ampülleri nerde bulabilirim ne diye geçiyor🙂

Ayberkfb

Pupa
Üye

FatihBurak

Pupa
Üye
Daha dün aklıma gelmişti bu fikir. Deneme amaçlı az malzeme aldım, ucuz tutmuştu. 1-2 tane daha takabilirim.

İlerisi için mika kutu bakıyordum. 1-2 malzeme daha bir kırtasiyede gördüm, belki iş yapar diye aldım.
Teşekürler peki 2 adet pil ne kadar süre gitti eyer uzun gitti ise 18650 piller ile yapıcam. Yoksa direk şarj aleti vb.

Ha birde son olarak 1 tanesi kaç tl duy ve ampül.

Ayberkfb

Pupa
Üye
Duy ampul ben toplam 15 tane aldım.

Pil sabaha bitti. 😪

Şu anda aklıma efsane bir fikir geldi:

Teşekürler peki 2 adet pil ne kadar süre gitti eyer uzun gitti ise 18650 piller ile yapıcam. Yoksa direk şarj aleti vb.

Ha birde son olarak 1 tanesi kaç tl duy ve ampül.

İki kabloyu pil yatağından söküp USB kabloya bağlayıp, powerbank ile uzun süreli kullanıma açık hale getirebilirim.

@FatihBurak
Dediklerimi işten sonra hayata geçirip sana fotoğraf atarım.

Son düzenleme:

FatihBurak

Pupa
Üye

Pil sabaha bitti. 😪

İki kabloyu pil yatağından söküp USB kabloya bağlayıp, powerbank ile uzun süreli kullanıma açık hale getirebilirim.

@FatihBurak
Hocam direk boşda bir şarj aleti ilede yapabilin bence ben öyle yaparım ya gene bende atıyım yapınca. Hocam fiatı gene anlamadım ya 😅

FatihBurak

Pupa
Üye
Ampuller düşük watt ile çalışıyor, patlama ihtimali var.
şarj aleti çok güçlü gelir

ampul tanesi 5tl
duy tanesi 10 tl
Fiyat iyiymiş, aldınız yer dedimi şu v die 4.2 3 v vs, ben elektironikle uraştımdan 4.2 modülüm var veya arduinonun 3 v sinede bağlayabilirim ama onla uraşmak istemiyorum inşallah sizin aldınız yer 4.2 v felan demiştir çünkü heryerde aynı v satıyorlar genelde🙂

Hocam şimdş biraz araştırdım. Bu ampüller 2.5 v siz power bank balarsanız 4.2 v olur haberiniz olsun, eyer bir çözüm bulursanız banada yazarsanız sevinirim🙂

Son düzenleme:

çağrı2

Yumurta
Üye

Kutununun ısyı tutmasını isteğin yerlerini Google'dan bakıcağın veya baktığın bir ısı yalıtkanıyla kaplayıp ısıyı orda tutarsan(ısı yalıtkanı ucuz ve kaliteli olursa daha iyi) 2 ampulle 1-2 derece değil 3-4 derece ısıtırsın bunu düşün derim

Pil sabaha bitti. 😪

@FatihBurak
Beleşe ısıtmak için eolabındaki
kıyafetlerinin arasına koy(!)

Ayberkfb

Pupa
Üye
Kutununun ısyı tutmasını isteğin yerlerini Google'dan bakıcağın veya baktığın bir ısı yalıtkanıyla kaplayıp ısıyı orda tutarsan(ısı yalıtkanı ucuz ve kaliteli olursa daha iyi) 2 ampulle 1-2 derece değil 3-4 derece ısıtırsın bunu düşün derim

Beleşe ısıtmak için eolabındaki
kıyafetlerinin arasına koy(!)
Çağrı, benim lokantama her hafta Konya’dan soğuk zincirle yoğurt, peynir falan geliyor.
O ısı yalıtkanı köpük kutuda geliyor ama kutunun içine döşersem alan daralır.
Dışına yapsam çok kaba saba gözükür.
Bu durum biraz engelliyor ama senin dediğin mantıklı, benim de aklıma gelmişti.
Farklı bir kutuya geçersem yapacağım.
Yaparsam fotosunu atarım.

FatihBurak

Pupa
Üye
Çağrı, benim lokantama her hafta Konya’dan soğuk zincirle yoğurt, peynir falan geliyor.
O ısı yalıtkanı köpük kutuda geliyor ama kutunun içine döşersem alan daralır.
Dışına yapsam çok kaba saba gözükür.
Bu durum biraz engelliyor ama senin dediğin mantıklı, benim de aklıma gelmişti.
Farklı bir kutuya geçersem yapacağım.
Yaparsam fotosunu atarım.
Hocam, elektiği halledince banada yazın😅(güç kaynağı)

Ayberkfb

Pupa
Üye
Dün gece uğraşırken ışıklar bir anda söndü, lambalardan biri karardı. Kablolardan kaynaklı bir sıkıntı olabilir. Bugün kabloyu yenileyip size bilgi veririm.

FatihBurak

Pupa
Üye
Dün gece uğraşırken ışıklar bir anda söndü, lambalardan biri karardı. Kablolardan kaynaklı bir sıkıntı olabilir. Bugün kabloyu yenileyip size bilgi veririm.
Bekliyorum hocam, power bank ne kadar gitti vede ışık patlamışmı merak ettim🙂