İlla Akvaryum Silikonu mu Olmalı?

karınca-

Yumurta
Üye
Aslında böyle basit bir şey için konu açmak istemezdim ama affola. Başlıktan da anlayacağınız üzere normal bir sista silikonun outworld ve formikaryumda kullanılması karıncalara bir zarar verir mi? Bir de akvaryum silikonu neden tercih ediliyor? Şimdiden yanıtlayan herkese teşekkürler.

Moderatör tarafında düzenlendi:

Yunusemree

Larva
Üye
ben sıcak silikon kullanıyorum ama sıktıkdan sonra 1 2 saat havalandırıyorum bi sıkıntı olmuyor

muhsinkaan

Yumurta
Üye
Aslında böyle basit bir şey için konu açmak istemezdim ama affola. Başlıktan da anlayacağınız üzere normal bir sista silikonun outworld ve formikaryumda kullanılması karıncalara bir zarar verir mi? Bir de akvaryum silikonu neden tercih ediliyor? Şimdiden yanıtlayan herkese teşekkürler.
normal bir silikon olur tabi ki ama içindeki kimyasal maddeleri bilmediğimiz için zarar verme ihtimali var akvaryum silikonu benim bildiğim kimyasal madde en az olanı ve canlılara zarar verme ihtimali düşük ben genelde akvaryum silikonu kullanıyorum arada sıcak silikon da kullanıyorum tabi ama yunusun dediği gibi havalandırma iyi olursa bir sorun olmaz.

karınca-

Yumurta
Üye
normal bir silikon olur tabi ki ama içindeki kimyasal maddeleri bilmediğimiz için zarar verme ihtimali var akvaryum silikonu benim bildiğim kimyasal madde en az olanı ve canlılara zarar verme ihtimali düşük ben genelde akvaryum silikonu kullanıyorum arada sıcak silikon da kullanıyorum tabi ama yunusun dediği gibi havalandırma iyi olursa bir sorun olmaz.
Tamamdır sağolun.

karınca-

Yumurta
Üye
Tamamdır sağolun.
Bir de aklıma gelmişken söyleyeyim Tuğkan abinin bir çok videoda bahsettiği kırmızı pvc kağıt dediği şey yerine kırmızı şu geçirmez defter kapağı olur mu?

darkness

Minör
Deneyimli Hobici
Üye
Bir de aklıma gelmişken söyleyeyim Tuğkan abinin bir çok videoda bahsettiği kırmızı pvc kağıt dediği şey yerine kırmızı şu geçirmez defter kapağı olur mu?
Pvc daha kalın ışığı daha az geçiriyor.En mantılısı mat bir cover.Ben Craft kağıdı kullanıyorum

EastBlood

Yumurta
Üye
Normal silikon olur, ancak tuzlu su ile yıkaman çok daha sağlıklı olur. Akvaryumlar için de geçerlidir bu. Silikonun olduğu alanları tuzlu su ile yıkadıktan sonra çeşme suyu ile durulayabilirsin, bir sıkıntı olmaz.

karınca-

Yumurta
Üye
Normal silikon olur, ancak tuzlu su ile yıkaman çok daha sağlıklı olur. Akvaryumlar için de geçerlidir bu. Silikonun olduğu alanları tuzlu su ile yıkadıktan sonra çeşme suyu ile durulayabilirsin, bir sıkıntı olmaz.
Çok sağolun iyi hobiler

karınca-

Yumurta
Üye
Rica ederim, size de iyi hobiler.
merhabalar çok yakınımda bir cataglyphis yuvası var ve bayağı da major işçi var bu ne anlam gelebilir o türün kraliçesini bulma ihtimalim artar mı hobide yeniyim eğer bulursam zor bir tür olduğu için doğaya mı salmalıyım konu açmak istemedim kalabalık olmasın diye kusuruma bakmayın.

Yunusemree

Larva
Üye
merhabalar çok yakınımda bir cataglyphis yuvası var ve bayağı da major işçi var bu ne anlam gelebilir o türün kraliçesini bulma ihtimalim artar mı hobide yeniyim eğer bulursam zor bir tür olduğu için doğaya mı salmalıyım konu açmak istemedim kalabalık olmasın diye kusuruma bakmayın.
koloni etrafında kanatlı varsa bulma ihtimaliniz yüksek olur. fazla major olması koloninin çok gelişmiş bi koloni olduğunu gösterir. cata evet zor bi türdür ama doğru adımlarla ilerlenirse 50 civarı işciden sonra koloninin düzeni oturunca kolaylaşmaya başlar yavaş yavaş.

karınca-

Yumurta
Üye
koloni etrafında kanatlı varsa bulma ihtimaliniz yüksek olur. fazla major olması koloninin çok gelişmiş bi koloni olduğunu gösterir. cata evet zor bi türdür ama doğru adımlarla ilerlenirse 50 civarı işciden sonra koloninin düzeni oturunca kolaylaşmaya başlar yavaş yavaş.
Tamamdır şuan tek anlayabildiğim tür cata olduğu için onu sordum bir de bir çok yerde yaprak toplayan karıncalar var onlar messor mu o zaman niye tohum yerine yaprak verilmiyor?

darkness

Minör
Deneyimli Hobici
Üye
Tamamdır şuan tek anlayabildiğim tür cata olduğu için onu sordum bir de bir çok yerde yaprak toplayan karıncalar var onlar messor mu o zaman niye tohum yerine yaprak verilmiyor?
Türkiye'de yaprak yiyen karınca yok.

darkness

Minör
Deneyimli Hobici
Üye
Messorlar bunlar yuva ağzında tohum kalıntıları olur.Yuva ağızları böyle
İşçiler küçük media major büyük olur.
Messor_barbarus_nest_Greece (1).jpg
messor_nod_752x.jpg

Bunlar camponotus çok kolay ayırt edilebilir.Büyükler
CAMPONOTUSSP2341B02F022r.jpg

Bunlar pheidole küçük işçilerin arasında büyük kafalı işçiler ile belli olur.Yuva ağızları genellikle böyle.
Screenshot_2023-08-29-21-50-42-784-edit_com.google.android.googlequicksearchbox.jpg
Pheidole_pallidula_workers_polymorphism_from_Istria.jpg

Bunlar lasius genelde evlere yuva yaparlar.
Küçükler

colony-of-lasius-emarginatus-ants-free-anthouse.jpg

Bunlar tetramorium bunlarda genelde eve yuva yaparlar.Baya küçükler

IMG_2702.jpg

Bu cata
indir.jpeg

Umarım artık koloniler hangi cins anlayabilirsiniz.

Son düzenleme:

karınca-

Yumurta
Üye
Messorlar bunlar yuva ağzında tohum kalıntıları olur.Yuva ağızları böyle
İşçiler küçük media major büyük olur.
Ekli dosyayı görüntüle 30633
Ekli dosyayı görüntüle 30627

Bunlar camponotus çok kolay ayırt edilebilir.Büyükler
Ekli dosyayı görüntüle 30626

Bunlar pheidole küçük işçilerin arasında büyük kafalı işçiler ile belli olur.Yuva ağızları genellikle böyle.
Ekli dosyayı görüntüle 30631
Ekli dosyayı görüntüle 30628

Bunlar lasius genelde evlere yuva yaparlar.
Küçükler

Ekli dosyayı görüntüle 30636

Bunlar tetramorium bunlarda genelde eve yuva yaparlar.Baya küçükler

Ekli dosyayı görüntüle 30637

Bu cata
Ekli dosyayı görüntüle 30638

Umarım artık koloniler hangi cins anlayabilirsiniz.
Şeyi sormak istiyorum formika ve componotuş çok benziyorlar onu nasıl ayırt ediyorsunuz?