İlk yumurtalar

WoseqS

Yumurta
Üye
Okuldan döndüm ve kraliçeme baktığımda ne göreyim bir sürü yumurta, çılgına döndüm :D
Ama her baktığımda deliriyor belkide açmadığım zaman da içeride streste olabilir. Bir deney yapıcağımı önceki konularda söylemiştim kraliçeme nerdeyse her gün en az bir kere sarsmadan baktım ve yumurta aldım bu da bir kaç bilgiyi yalanlıyor tabi benim düşüncem böyle.
Fikirlerimi paylaşmak istedim iyi forumlar <3

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
kaç günde aldın yumurtaları .? bilgiyi yalanlamıyor öyle daha verimli olduğunu söylüyoruz ve evet daha verimli oluyor çok bakmayınca biz kraliçe kendi halinde gerçek yuvadaymış gibi hissetsin diye söylüyoruz (ben kendimce öyle diyorum ki öyledir büyük ihtimal)

WoseqS

Yumurta
Üye
kaç günde aldın yumurtaları .? bilgiyi yalanlamıyor öyle daha verimli olduğunu söylüyoruz ve evet daha verimli oluyor çok bakmayınca biz kraliçe kendi halinde gerçek yuvadaymış gibi hissetsin diye söylüyoruz (ben kendimce öyle diyorum ki öyledir büyük ihtimal)
7 8 gün önce buldum kraliçeyi

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
iyi güzel kolonin hayırlı olsun :)

Bora

Larva
Üye
7 8 gün önce buldum kraliçeyi
Ben hiç bakmadığımda 4 günde almıştım yumurtayı ama senin yapacağın deneyde sanırsam birde hiç bakmamak vardı onuda bekliyoruz
———— İyi Hobiler🐜🙂

Bora

Larva
Üye
Yumurtalarını yedikten sonra da yalanlar.
Yanlış hatırlamıyorsam deneyi ilk yumurta çıkana kadar yapıyordu. Ve evet bu konuda hergünü bırak 2-3 günde bir baksan bile yumurtası çıkmaz diyen kişiler çok var forumda.
———— İyi Hobiler 🐜🙂

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Yanlış hatırlamıyorsam deneyi ilk yumurta çıkana kadar yapıyordu. Ve evet bu konuda hergünü bırak 2-3 günde bir baksan bile yumurtası çıkmaz diyen kişiler çok var forumda.
———— İyi Hobiler 🐜🙂
evet forumda bunu diyen kişi sayısı fazla ama bu sağlıklı bi şekilde koloninin büyüyeceğini göstermiyor. Kraliçenin strese girdiğini söylüyoruz ama yumurtası çıkmaz kesinlikle dendiğini hatırlamıyorum verimsiz olabilir. Kraliçe yumurtaları yiyebilir.strese kendini adapte etmiş olabilir . sürekli ihtimallerle dolu zaten

EtYiyenMasumKeçi

Pupa
Üye
Ben hiç bakmadığımda 4 günde almıştım yumurtayı ama senin yapacağın deneyde sanırsam birde hiç bakmamak vardı onuda bekliyoruz
———— İyi Hobiler🐜🙂
Elimdeki bir messor ilk günün akşamı yumurtladı. Bence karıncaya görede değişiyor

Emperorofinsects

Pupa
Üye
Kraliçeye şimdiden afiyet olsun. Bol bol protein. Yarasın :D
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:

evet forumda bunu diyen kişi sayısı fazla ama bu sağlıklı bi şekilde koloninin büyüyeceğini göstermiyor. Kraliçenin strese girdiğini söylüyoruz ama yumurtası çıkmaz kesinlikle dendiğini hatırlamıyorum verimsiz olabilir. Kraliçe yumurtaları yiyebilir.strese kendini adapte etmiş olabilir . sürekli ihtimallerle dolu zaten
Hocam biri gelip her gün evinin çatısını kaldırsa ve sana baksa mecbur sen de adapte olursun ama mutlu olmazsın.

Talhaa

Yumurta
Üye
Okuldan döndüm ve kraliçeme baktığımda ne göreyim bir sürü yumurta, çılgına döndüm :D
Ama her baktığımda deliriyor belkide açmadığım zaman da içeride streste olabilir. Bir deney yapıcağımı önceki konularda söylemiştim kraliçeme nerdeyse her gün en az bir kere sarsmadan baktım ve yumurta aldım bu da bir kaç bilgiyi yalanlıyor tabi benim düşüncem böyle.
Fikirlerimi paylaşmak istedim iyi forumlar <3
Darısı başıma 2 formica 1 messorum var 3. gündeyiz

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Benimkide 3 gün hiç bakmadım yumurtaladi buhun aldığım 1 tane messorda yumurtlama pozisyonuna geçmişti