İlk kraliçem yumurtladı 3 yumurta var

esadbacaci

Yumurta
Üye
Arkadaşlar selam 1 hafta önce ilk kraliçemi bulmuştum ve forumdaki arkadaşlar Camponotus olduğunu söylemişti. 3 adet yumurta gözüküyor herhangi bir besin takviyesi yapmalı mıyım ve 3 tane çıkartması normal mi? Ben bir 10-15 tane olması gerekiyor diye biliyordum. Bilen arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.
WhatsApp Image 2025-04-26 at 12.35.45.jpeg

pegasuZX

Majör
Üye
Arkadaşlar selam 1 hafta önce ilk kraliçemi bulmuştum ve forumdaki arkadaşlar Camponotus olduğunu söylemişti. 3 adet yumurta gözüküyor herhangi bir besin takviyesi yapmalı mıyım ve 3 tane çıkartması normal mi? Ben bir 10-15 tane olması gerekiyor diye biliyordum. Bilen arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.
Ekli dosyayı görüntüle 49680
Hocam besin depoları az olabilir. Ya da iyi bir çiftleşme yapmamış olabilir. Her neyse önemli değil yavaş yavaş artar yumurta sayısı.

egzotikçiftik

Media
Yardımsever
Makro Fotoğrafçı
Üye
Ekli dosyayı görüntüle 49680
Camponotuslar zaten büyük bir cins bu yüzden şimdilik tek seferde fazla yumurtlamasını beklemeyin. Yumurta zaten larva olmuş yani gelişiminde bir sorun yok, bu yüzden bence işçisini çıkarana kadar besin takviyesine gerek yok. Yine de besin takviyesi yaparsanız yumurta sayısında bir artış gözlemleyebilirsiniz ama dediğim gibi şu anda şart değil.