İlk kolonimin ilk işçileri çıktı, ne yapmalıyım

Mucitadam

Yumurta
Üye
Nisan ayının başlarında yakaladığım 2 adet messor kraliçemden birinin işçileri çıktı şu anda 2 adet işçim var ☺️. Daha önce messör olduğunu doğrulatmıştım burda, bu sebeple bir kaç tane kuş yemi verdim koloniye ki aç kalıp da yumurtaları yemesinler, fakat çok korktular sanırsam, suyun olduğu tarafı kazmaya çalışıyorlardı bende hemen kapattım koloninin üstünü, yapmam gerekenler nelerdir yorumlarınızı ve tavsiyelerinizi bekliyorum☺️,

Not: tam tür bilgisi için işçilerin çıkması gerekiyormuş. Sizlerden tam tür bilgisi de yapmanızı rica ediyorum. işçileri fazla inceleyemedim ama ağızları kırmızı renkli ve çok atılganlar.

IMG_20220613_133551.jpgIMG_20220613_133459.jpgIMG_20220613_133425.jpgIMG_20220613_132811.jpg

egemen1273

Yumurta
Üye
Hocam şayet ilk işçi çıkmadan besleme taraftarıyım yapmanız gereken ekstra birşey yok koloni bir hafta içinde 8 işçiye sahip olacaktır şekerli su vermeyin derim messorlar sevmez

Nazmiefe

Pupa
Üye
Hocam şayet ilk işçi çıkmadan besleme taraftarıyım yapmanız gereken ekstra birşey yok koloni bir hafta içinde 8 işçiye sahip olacaktır şekerli su vermeyin derim messorlar sevmez
Messorlar şekerli sevmez işi nerden çıktı bu koloni den koloniye değişir nesnel bir şey değil. Mesela benim kolonim seviyor şekerli suyu verdiğimde kraliçe bile gelip içiyor. Yanlış bilgi vermeyelim.

Mucitadam

Yumurta
Üye
Tam tür bilgisi verme şansınız varmı araştıma yapmak istiyorum da messörün hangi familyasına ait bu kraliçem
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:

Bu arada artık kaç günde bir bakabilirim. İşçiler çıktıktan sonra 2 günde bir bakmamın sakıncası varmıdır, strese girerlermi

Nazmiefe

Pupa
Üye
Tam tür bilgisi verme şansınız varmı araştıma yapmak istiyorum da messörün hangi familyasına ait bu kraliçem
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:

Bu arada artık kaç günde bir bakabilirim. İşçiler çıktıktan sonra 2 günde bir bakmamın sakıncası varmıdır, strese girerlermi
Tür bilgisi zor iş bende bilmiyorum.
2 günde bir ideal ama 3 gün en iyisi.

Batınönal

Yumurta
Üye
Hocam verdiğiniz kuş yemini kırıp vermenizi tavsiye ederim. İlk işçiler yumurtayla,kraliçeyle ilgilendiği için birde yemi kırmaya uğraşmasınlar.

Kadircıkla

Larva
Üye
Messorlar şekerli sevmez işi nerden çıktı bu koloni den koloniye değişir nesnel bir şey değil. Mesela benim kolonim seviyor şekerli suyu verdiğimde kraliçe bile gelip içiyor. Yanlış bilgi vermeyelim.
Aynı şekilde benimde bir kolonim yüzüne bakmazken bir kolonim baya içiyor. İnsanları yanlış yönlendirmeyelim lütfen

Mucitadam

Yumurta
Üye
Hocam verdiğiniz kuş yemini kırıp vermenizi tavsiye ederim. İlk işçiler yumurtayla,kraliçeyle ilgilendiği için birde yemi kırmaya uğraşmasınlar.
Hocam, bir iki tane kuş yemi verdim koloniye ve koloni çıldırdı resmen, işçiler bi o tarafa bi bu tarafa koşturup duruyorlar, özellikle kraliçe suyun olduğu tarafı aşmaya çalışıyor, dün vermiştim bu gün de bir iki tane kırıp verim dedim resmen çıldırdılar. Strese girmelerinden korkuyorum açıkçası

Nazmiefe

Pupa
Üye
Hocam, bir iki tane kuş yemi verdim koloniye ve koloni çıldırdı resmen, işçiler bi o tarafa bi bu tarafa koşturup duruyorlar, özellikle kraliçe suyun olduğu tarafı aşmaya çalışıyor, dün vermiştim bu gün de bir iki tane kırıp verim dedim resmen çıldırdılar. Strese girmelerinden korkuyorum açıkçası
Bende ilk verdiğimde öyle olmuştu.