Merhabalar 2 gün önce bitkilerime su vermek için balkona çıktığımda bir su birikintisinde boğulmak üzere olan bir böcek gördüm. Başta ne olduğunu anlamadım fakat dikkatli baktığımda kanatlı bir karınca olduğunu fark ettim ve hemen bir kaba koydum. Sonrasında ise hep hayal ettiğim gibi bir kraliçe mi diye düşünmeye başladım fakat bu işe küçüklükten beri ilgim olsa da hiç bir video veya bilgilendirici makaleden vs bilgi almadım o yüzden hiç bir bilgim yoktu. Ben de gemini a sormaya karar verdim. Bulduğum karıncanın bir kraliçe olduğunu söyledi ve ben de çok mutlu oldum. Yine gemini ile birlikte ona küçük basit bir yaşam alanı hazırladım fakat yapay zekâya çok güvenemedim o yüzden yardım almak için geldim. Ekteki görselleri inceleyip neyi doğru neyi yanlış yaptığımı bana anlatabilirseniz cok sevinirim umarım bu minik dostumu kaybetmem ve bir koloni kurarım. Eğer türünü bilen varsa onun da bilgisini verebilir mi? Şimdiden teşekkürler. Bir de bu kraliçenin ciftlesmis olup olmadigini nasıl anlayabilirim bir yöntemi var mi yoksa sadece bekleyerek mi görebilirim? Görseldeki tüpün icerisinde yalnızca su var henüz besleme yapmamamı söyledi bu arada ona da bir şey yapmalı mıyım?
Ekli dosyalar
-
Screenshot_2026-04-04-17-55-19-075_com.google.android.googlequicksearchbox.jpg16.9 KB · Görüntüleme: 22 -
Screenshot_2026-04-04-17-55-06-599_com.google.android.googlequicksearchbox.jpg12 KB · Görüntüleme: 21 -
Screenshot_2026-04-04-17-54-58-540_com.google.android.googlequicksearchbox.jpg9.8 KB · Görüntüleme: 23 -
IMG_20260402_223613.jpg19.4 KB · Görüntüleme: 23