Karınca olamaz, kafa yapısına ve antene bakın.Mutillid gibi durmuyor. Başka bir kanatsız Hymenopteran olabilir. Karınca da olabilir diye düşünüyorum.
Diğer fotoğraflara bakınca karınca olmadığı bariz çünkü.Mutillid gibi durmuyor. Başka bir kanatsız Hymenopteran olabilir. Karınca da olabilir diye düşünüyorum.
Hocam göründüğü kadarıyla Myrmilla calva türüne benzettim. Tabi bu görsellere dayanarak tür belirtmek doğru olmaz ama en azından Mutillid olduğunu düşünüyorum.Mutillid gibi durmuyor.
Oldukça muhtemel. Dediğim gibi ben sanırım yalnızca ilk resme bakıp yazmışım o yorumu. Hatta o resimden Liometopum microcephalum gibi bir tür mü falan diye düşünmüştüm (Karınca uzmanı arkadaşlar, yalnızca bir an aklıma öyle bir tahmin geldi, lütfen çok kızmayın. 🥺). Şimdi bakınca da %100 emin olmasam da Mutillidae en muhtemel seçenek bence de. Ama Türkiye'de 60'ın üzerinde tür olduğu için tür konusunda hiçbir şey diyemem, zaten bu familyada çok iyi olduğum da söylenemez. :dHocam göründüğü kadarıyla Myrmilla calva türüne benzettim. Tabi bu görsellere dayanarak tür belirtmek doğru olmaz ama en azından Mutillid olduğunu düşünüyorum.
Diğerleri sonradan eklenmiş evet. Kötü bir tahmin değil ama liopOldukça muhtemel. Dediğim gibi ben sanırım yalnızca ilk resme bakıp yazmışım o yorumu. Hatta o resimden Liometopum microcephalum gibi bir tür mü falan diye düşünmüştüm (Karınca uzmanı arkadaşlar, yalnızca bir an aklıma öyle bir tahmin geldi, lütfen çok kızmayın. 🥺). Şimdi bakınca da %100 emin olmasam da Mutillidae en muhtemel seçenek bence de. Ama Türkiye'de 60'ın üzerinde tür olduğu için tür konusunda hiçbir şey diyemem, zaten bu familyada çok iyi olduğum da söylenemez. :d