Arkadaşlar ilk yumurtalarım çıktı. İlk işçiden outworlde geçebilir miyim?
Moderatör tarafında düzenlendi:
Türden türe göre değişir, mesela Formicalar aktiftir ve diğer türlerden daha erken keşfe çıkarlar ama Messorlar eğer test tüpünün içinde tohuma da sahiplerse işçi sayısı yirmiyi geçse bile outworlde çıkmayabilirler.Hocam ben şöyle gözlemledim, ilk işçiler yani nanitik dediklerimiz çok hareketsiz ve tüpte bile dolaşmıyorlar. Ama işçi sayısı arttıkça yeni çıkan işçiler test tüpünü tıkayan pamuğun etrafında dolaşıyorlar, yani bence ilk işçi değil ama bir kaç işçiden sonra yemek ve keşif arayışı başlıyor. En azından ben böyle gözlemledim. Ayrıca outworld bağlamanın bir işçi sınırı yok bence, şu olur bağlasanız bile işçiler dışarı çıkmaz ilk başta sonra yavaş yavaş dışarı çıkarlar. (Gözlemlerim bu yöndedir)
Bu gözlemlerinm Lasius türü içindir, formicalarla alakalı çok bir deneyimim yok doğrusu.Türden türe göre değişir, mesela Formicalar aktiftir ve diğer türlerden daha erken keşfe çıkarlar ama Messorlar eğer test tüpünün içinde tohuma da sahiplerse işçi sayısı yirmiyi geçse bile outworlde çıkmayabilirler.
Geçmeyin takarsanız bile çıkma ihtimalleri neredeyse yok.Arkadaşlar ilk yumurtalarım çıktı. İlk işçiden outworlde geçebilir miyim?
Hocam doğada kraliçenin ilk işçisi çıkınca hemen bitmiyor depoladıkları. Nanitikler diğer yumurtalarla, kraliçeyle ilgileniyor koloni artık protein ve enerji ihtiyacı duyunca dışarı çıkıyor bu süreçte de 10 işçi oluyor minimum. (Her tür aynı değil genel olarak çoğu türler)Genelde en az 10 işçi diyorlar ama doğada nasıl olduğunu merak ediyorum ben açıkçası. İlk işçi yemek aramaya çıkıyor mu yoksa işçi sayısı biraz artınca mı yemek aramaya çıkıyorlar acaba?
Geçmenizde bir sıkıntı yok ama dar alan olmalı mesela 5*5*5Arkadaşlar ilk yumurtalarım çıktı. İlk işçiden outworlde geçebilir miyim?
Hocam bence orta boy ve büyük cinslerde 5, küçük türlerde 10 işçiden itibaren kullanılmalı. Ben messor kolonimi 4 işçide, formica kolonimi de 8 işçide bağladım ve kesinlikle faydasını görüyorum. Yukarıda arkadaşların da dediği gibi formicalar taktığım an, messorlar 17 işçi civarlarında düzenli keşfe başladı. Gözlemlediğim kadarıyla tüpten besleme koloninin korkmasına ve olumsuz etkilenmesine sebep oluyor (cinsden cinse ve kraliçeden kraliçeye değişebilir). Velhasılıkelam ben yukarıda vermiş olduğum işçi sayısına ulaşınca minimal de olsa bir outworld bağlamanızı öneriyorum.Arkadaşlar ilk yumurtalarım çıktı. İlk işçiden outworlde geçebilir miyim?