ilk karınca deneyimim hakkında sorular ( Messor)

Syrong

Yumurta
Üye
Herkese iyi günler dilerim merak ettığım sorular var.
1-) Karıncayı test tüpüne aktardım ( yaklaşık 2 saat oldu geleli) asetat kağıdı ile kapladım. fakat tüpün ortasında hareketsiz duruyor. su olan yere gitmiyor ( su tarafındaki pamuğun her yeri ıslak hata mı yaptım bilemedim )
2-) karıncayi nerede saklamalıyım yani çalışma masamda dursa titreşimlerden vs rahatsız olur mu? çekmeceye koymak mantıklı geliyor fakat evden birinin dalgınlığına gelir çekmece sert açılır veya kapanır karıncalar streslenir diye düşünüyorum.
şimdiden teşekkür ederim. Bu arada test tüpüne muhabbet küşü yemi koydum 7-8 tane

Claw

Majör
Yardımsever
Forum Delisi
Üye
Asetat kağıdı yerine başka bir materyal kullanın (birkaç kat kağıt). Şuan streste olduğu için tüpün içinde dolanıyor, alışınca nemli yere geçecektir. Karınca mümkün mertebe titreşimden uzak tutmalısınız yani önerdiğiniz yerler pek uygun değil. Kuş yemi koymanızda bir sorun yok.

Syrong

Yumurta
Üye
Asetat kağıdı yerine başka bir materyal kullanın (birkaç kat kağıt). Şuan streste olduğu için tüpün içinde dolanıyor, alışınca nemli yere geçecektir. Karınca mümkün mertebe titreşimden uzak tutmalısınız yani önerdiğiniz yerler pek uygun değil. Kuş yemi koymanızda bir sorun yok.
Bilgilendirme için çok teşekkür ederim sizlere,

Syrong

Yumurta
Üye
Hocam bir şey daha sormak istiyorum. Karıncayı tam muhafaza edecek yerimin olmadığını farkettim. Duvarda tahta raflarda olur mu? Bir de ısıtıcı ped olarak hangisini önerirsiniz?
Kusura bakmayın saçma da olsa bilgim olmadığı için sormak istedim

0_0Mehmet0_0

Yumurta
Üye
Hocam bir şey daha sormak istiyorum. Karıncayı tam muhafaza edecek yerimin olmadığını farkettim. Duvarda tahta raflarda olur mu? Bir de ısıtıcı ped olarak hangisini önerirsiniz?
Kusura bakmayın saçma da olsa bilgim olmadığı için sormak istedim
Sallantı ve ışığın olmadığı yerler bulmaya çalışın eğer işçi çıkmadıysa kuş yemi koymanıza gerek yokilk işçiler çıktığında kabuğunu kırıp verebilirsiniz