Yarın ilk karınca arayışına çıkacağım.
Önerileriniz hangi karınca türü ve kraliçe mi olacak illa?
Kraliçe olmazsa koloni kuramazsanız başlangıçta genellikle messor Ve camponotus türleri önerilir ama çok önemli değil bulduğunuz kraliçeyi alın cataglyphis gibi bir tür bulursanız salarsınız zaten.Yarın ilk karınca arayışına çıkacağım.
Antalya’da ise componatus türüne denk gelebilir gibi akşam nemli saatlerdeKraliçe olmazsa koloni kuramazsanız başlangıçta genellikle messor Ve camponotus türleri önerilir ama çok önemli değil bulduğunuz kraliçeyi alın cataglyphis gibi bir tür bulursanız salarsınız zaten.
İki sorum var ;kraliçe karıncaları ayırt edebilir misiniz? Ve yarın hava şartları nasıl?
Kraliçe olmazsa koloni kuramazsanız başlangıçta genellikle messor Ve camponotus türleri önerilir ama çok önemli değil bulduğunuz kraliçeyi alın cataglyphis gibi bir tür bulursanız salarsınız zaten.
İki sorum var ;kraliçe karıncaları ayırt edebilir misiniz? Ve yarın hava şartları nasıl?
Tuğkan abinin videolardan izleyebilirsin ayrım yapmak için. Yanında karıncaları koymak için kap,tüp vs. bulundur. Bulduğunda foruma atabilirsin yardımcı oluruz. Tamamen şans işi taşların altındada bulabilirsin göreceğin yerleri tercih et. Bulamıyorum diye streslenme illaki denk geleceksinYarin hava güneşli ve ayirt etmem zor yeni basladim
Genelde bu türü bulacağım diye arayışa çıkılmaz. Önce bulun ondan sonra biz size tür belirleme de yardımcı olalım. İlk seferde bulamayabilirsiniz ama bence bu işin olayı arayışı bırakmamak. Parklara ve kaldırımlara bakmanızı öneririm. Sabah erken saatlerde 7:00-10:00 ya da öğleden sonra 16:00-20:00 bulma şansınız daha yüksek. Yapacağınızdan söylemiyorum ama lütfen doğaya ya da diğer canlılara zarar verecek bir harekette bulunmayın. Ekstra olarak youtubedan kraliçe arama, hangi hava şartlarında kraliçe bulunur vb. videoları izleyebilirsiniz. Aramıza hoşgeldiniz.🙂Yarın ilk karınca arayışına çıkacağım.
Yarin hava güneşli ve ayirt etmem zor yeni basladim
4 tane kedim var ve hayvanlari çok severim benden asla beklemessiniz mesaja söyledim yanlis anlamayinGenelde bu türü bulacağım diye arayışa çıkılmaz. Önce bulun ondan sonra biz size tür belirleme de yardımcı olalım. İlk seferde bulamayabilirsiniz ama bence bu işin olayı arayışı bırakmamak. Parklara ve kaldırımlara bakmanızı öneririm. Sabah erken saatlerde 7:00-10:00 ya da öğleden sonra 16:00-20:00 bulma şansınız daha yüksek. Yapacağınızdan söylemiyorum ama lütfen doğaya ya da diğer canlılara zarar verecek bir harekette bulunmayın. Ekstra olarak youtubedan kraliçe arama, hangi hava şartlarında kraliçe bulunur vb. videoları izleyebilirsiniz. Aramıza hoşgeldiniz.🙂
Hocam arkadaşın demeye çalıştığı şey eğer bir taş altında vs koloni bulursanız ordan kraliçe almayın.4 tane kedim var ve hayvanlari çok severim benden asla beklemessiniz mesaja söyledim yanlis anlamayin
Tamam 👍 sayenizde öğrenmiş oldumHocam arkadaşın demeye çalıştığı şey eğer bir taş altında vs koloni bulursanız ordan kraliçe almayın.
Ve taşı yerine kapatalım, lütfenTamam 👍 sayenizde öğrenmiş oldum
Öncelikle kraliçe arayışınızda kolaylıklar dilerim. Evet, kraliçe olması şarttır çünkü karıncaların yalnızca kraliçeleri yumurta bırakabilir ve koloninin devamını sağlayabilir. Diğer tüm işçiler dişidir ancak kısırdır. Erkek karıncalar ise sadece uçuş mevsiminde çiftleşir ve ardından ölürler. Kraliçe ararken türüne çok takılma; eğer bulduğun kraliçenin bakımı zorsa, doğaya salabilir, satabilir ya da sahiplendirebilirsin. "Kraliçeyi nasıl ayırt edeceğim?" diye sorarsan, bu türe göre değişiklik gösterir ama genel olarak kraliçeler işçilerden daha büyüktür. Eğer yeni uçuş yaptıysa kanatlı olabilir ve abdomenleri, yani popo kısımları daha büyüktür. Araman gereken koşullar ise rüzgarın az olduğu ve güneşin tam tepede olmadığı saatlerdir; bu zamanlar, uçuş şansının fazla olduğu zamanlardır. Ancak her an kraliçe bulma şansın vardır.Yarın ilk karınca arayışına çıkacağım.
Hangi kraliçesi bulabiliyorsan al benceYarın ilk karınca arayışına çıkacağım.