İlk Karınca Arama

Karinca_bölümü

Yumurta
Üye
Yarın ilk karınca arayışına çıkacağım.
Önerileriniz hangi karınca türü ve kraliçe mi olacak illa?

BahadirSarp

Asker
Üye
Kraliçe olmazsa koloni kuramazsanız başlangıçta genellikle messor Ve camponotus türleri önerilir ama çok önemli değil bulduğunuz kraliçeyi alın cataglyphis gibi bir tür bulursanız salarsınız zaten.
İki sorum var ;kraliçe karıncaları ayırt edebilir misiniz? Ve yarın hava şartları nasıl?

ByRabel

Pupa
Üye
Kraliçe olmazsa koloni kuramazsanız başlangıçta genellikle messor Ve camponotus türleri önerilir ama çok önemli değil bulduğunuz kraliçeyi alın cataglyphis gibi bir tür bulursanız salarsınız zaten.
İki sorum var ;kraliçe karıncaları ayırt edebilir misiniz? Ve yarın hava şartları nasıl?
Antalya’da ise componatus türüne denk gelebilir gibi akşam nemli saatlerde

Karinca_bölümü

Yumurta
Üye
Yarin hava güneşli ve ayirt etmem zor yeni basladim

omereymenc

Minör
Üye
Tuğkan abinin videolardan izleyebilirsin ayrım yapmak için. Yanında karıncaları koymak için kap,tüp vs. bulundur. Bulduğunda foruma atabilirsin yardımcı oluruz. Tamamen şans işi taşların altındada bulabilirsin göreceğin yerleri tercih et. Bulamıyorum diye streslenme illaki denk geleceksin :)

kartals0

Larva
Üye
Genelde bu türü bulacağım diye arayışa çıkılmaz. Önce bulun ondan sonra biz size tür belirleme de yardımcı olalım. İlk seferde bulamayabilirsiniz ama bence bu işin olayı arayışı bırakmamak. Parklara ve kaldırımlara bakmanızı öneririm. Sabah erken saatlerde 7:00-10:00 ya da öğleden sonra 16:00-20:00 bulma şansınız daha yüksek. Yapacağınızdan söylemiyorum ama lütfen doğaya ya da diğer canlılara zarar verecek bir harekette bulunmayın. Ekstra olarak youtubedan kraliçe arama, hangi hava şartlarında kraliçe bulunur vb. videoları izleyebilirsiniz. Aramıza hoşgeldiniz.🙂

BahadirSarp

Asker
Üye
kraliçe ayırt etmek için bu videoyu izleyebilirsiniz size şuan diyebileceğim kraliçe karıncaların en belirgin özellikleri normal işçilerden oldukça büyük olması ve sırt(thorax ) kısmının büyüklüğü yandan bakınca sanki kambur gibi gözükürler.

Karinca_bölümü

Yumurta
Üye
Genelde bu türü bulacağım diye arayışa çıkılmaz. Önce bulun ondan sonra biz size tür belirleme de yardımcı olalım. İlk seferde bulamayabilirsiniz ama bence bu işin olayı arayışı bırakmamak. Parklara ve kaldırımlara bakmanızı öneririm. Sabah erken saatlerde 7:00-10:00 ya da öğleden sonra 16:00-20:00 bulma şansınız daha yüksek. Yapacağınızdan söylemiyorum ama lütfen doğaya ya da diğer canlılara zarar verecek bir harekette bulunmayın. Ekstra olarak youtubedan kraliçe arama, hangi hava şartlarında kraliçe bulunur vb. videoları izleyebilirsiniz. Aramıza hoşgeldiniz.🙂
4 tane kedim var ve hayvanlari çok severim benden asla beklemessiniz mesaja söyledim yanlis anlamayin

atako

Media
Üye
Öncelikle kraliçe arayışınızda kolaylıklar dilerim. Evet, kraliçe olması şarttır çünkü karıncaların yalnızca kraliçeleri yumurta bırakabilir ve koloninin devamını sağlayabilir. Diğer tüm işçiler dişidir ancak kısırdır. Erkek karıncalar ise sadece uçuş mevsiminde çiftleşir ve ardından ölürler. Kraliçe ararken türüne çok takılma; eğer bulduğun kraliçenin bakımı zorsa, doğaya salabilir, satabilir ya da sahiplendirebilirsin. "Kraliçeyi nasıl ayırt edeceğim?" diye sorarsan, bu türe göre değişiklik gösterir ama genel olarak kraliçeler işçilerden daha büyüktür. Eğer yeni uçuş yaptıysa kanatlı olabilir ve abdomenleri, yani popo kısımları daha büyüktür. Araman gereken koşullar ise rüzgarın az olduğu ve güneşin tam tepede olmadığı saatlerdir; bu zamanlar, uçuş şansının fazla olduğu zamanlardır. Ancak her an kraliçe bulma şansın vardır.