İlk İşçimdeki Gariplik

cahit

Yumurta
Üye
Merhaba, fotoğrafta çok net görülmese de işçi iskelet halinde fakat ölü gibi ve abdomeni kafasıyla ayırt edilemeyecek kadar küçük neredeyse. Daha önce Lasius cinsini beslemedim fakat aşırı sıcaklardan dolayı işçi hayata tutunamayıp ölmüş olabilir mi diye düşünüyorum. Bilen varsa işçilerin iskelet halindeyken nasıl gözlemlendikleri ile ilgili beni bilgilendirebilirse sevinirim hiçbir hareketi yok. Belki de bir kaç gün daha beklemeliyim. Dün gece baktığımda pupa halindeydi, yeni yeni hayata geliyor da olabilir.

Ekli dosyalar

• IMG_4099.jpeg
    IMG_4099.jpeg
    56.5 KB · Görüntüleme: 34
  • IMG_4100.jpeg
    IMG_4100.jpeg
    66.4 KB · Görüntüleme: 34
Son düzenleme:

Hmmhalil

Larva
Üye
Merhaba, fotoğrafta çok net görülmese de işçi iskelet halinde fakat ölü gibi ve abdomeni kafasıyla ayırt edilemeyecek kadar küçük neredeyse. Daha önce Lasius cinsini beslemedim fakat aşırı sıcaklardan dolayı işçi hayata tutunamayıp ölmüş olabilir mi diye düşünüyorum. Bilen varsa işçilerin iskelet halindeyken nasıl hareket ettikleriyle ilgili beni bilgilendirebilirse sevinirim hiçbir hareketi yok. Belki de bir kaç gün daha beklemeliyim. Dün gece baktığımda pupa halindeydi, yeni yeni hayata geliyor da olabilir.
Yeni doğmuş bi kaç güne düzelir.

cahit

Yumurta
Üye
Merhaba, fotoğrafta çok net görülmese de işçi iskelet halinde fakat ölü gibi ve abdomeni kafasıyla ayırt edilemeyecek kadar küçük neredeyse. Daha önce Lasius cinsini beslemedim fakat aşırı sıcaklardan dolayı işçi hayata tutunamayıp ölmüş olabilir mi diye düşünüyorum. Bilen varsa işçilerin iskelet halindeyken nasıl gözlemlendikleri ile ilgili beni bilgilendirebilirse sevinirim hiçbir hareketi yok. Belki de bir kaç gün daha beklemeliyim. Dün gece baktığımda pupa halindeydi, yeni yeni hayata geliyor da olabilir.
Arkadaşlar işçiler pupadan çıkar çıkmaz ölüyor paylaştığım fotolardan sadece bir pupa kaldı. Hatta bir işçiyi pupadan çıktıktan sonra hareket ederken gördüm şekerli su verdim baya baya yürüyordu ve sağlıklı gözüküyordu, bir süre sonra tekrar baktığımda o da ölmüştü bunun sebebi ne olabilir ya nolur aydınlatsın biri diğer yumurtalar ve larvaların sayısında azalma da yok gayet sağlıklı duruyorlar

Emre52ege52

Nanitik
Üye
Arkadaşlar işçiler pupadan çıkar çıkmaz ölüyor paylaştığım fotolardan sadece bir pupa kaldı. Hatta bir işçiyi pupadan çıktıktan sonra hareket ederken gördüm şekerli su verdim baya baya yürüyordu ve sağlıklı gözüküyordu, bir süre sonra tekrar baktığımda o da ölmüştü bunun sebebi ne olabilir ya nolur aydınlatsın biri diğer yumurtalar ve larvaların sayısında azalma da yok gayet sağlıklı duruyorlar
Dışardan gelen parazit mite olabilir fakat bunun için senin yapabileceğiniz fazla birsey yok büyük ihtimal belli bir süre sonra koloni ölür

Barkın

Süper Koloni
Yardımsever
Üye
Kraliçe pupayı yanlış açıp işçileri öldürüyor olabilir. Birkaç işçiyi sağlam çıkartabilirse problem çözülür, işçiler pupaları düzgün açacaktır. Zamanında AntsCanada'nın bir videosunda başına gelen bu durumu anlatıyordu. Eğer ölmeye devam ederlerse en azında bir iki pupayı dikkatlice zarar vermeden önceden açarsan koloni toparlayabilir.

cahit

Yumurta
Üye
Kraliçe pupayı yanlış açıp işçileri öldürüyor olabilir. Birkaç işçiyi sağlam çıkartabilirse problem çözülür, işçiler pupaları düzgün açacaktır. Zamanında AntsCanada'nın bir videosunda başına gelen bu durumu anlatıyordu. Eğer ölmeye devam ederlerse en azında bir iki pupayı dikkatlice zarar vermeden önceden açarsan koloni toparlayabilir.
Olabilir, kraliçe zaten başından beri sarhoş gibiydi. Pupayı kendim açmayı deneyeceğimden pek emin değilim zarar vermekten korkuyorum ama bence sorun kraliçenin işçiyi çıkartamamasında değil gözlemleyemediğim bir mite vs. olma ihtimali daha fazla gibi geliyor çünkü yukarıda da yazdığım gibi bir işçi tamamıyla çıkmıştı ve yürüyordu daha sonradan ölmüştü.

Barkın

Süper Koloni
Yardımsever
Üye
Kraliçe işçiyi beslememiş olabilir. Aşşağıya attığım konu ile kraliçeye besin takviyesi yapabilirsiniz.