İlk işçilerim çıktı, ne yapmalıyım?

EfoKinh

Larva
Üye
Evet, ilk Messor kolonimin ilk işçileri çıktı. Yaklaşık 10 işçisi olduğunu gördüm, daha fazla olabilir. Ben bunları ne ile besleyebilirim? Duyduğuma göre başlangıçta, yani ilk işçi zamanlarında, tohumlarla çok ilgilenmiyorlarmış. Başka bir yerden de tavsiye aldım: "Her üç günde bir şekerli su ver," dediler. Üstelik un kurtlarım vardı, hepsi bir anda ölünce koloni biraz aç kalmış gibi hissediyorum. Yani tohumlarla da çok ilgilenmiyorlar. Ne yapacağım? Ama şu yönden biraz rahatım, işçilerin abdomenlerinin büyüklüğü dikkatimi çekti. Ama yine de besleme konusunda çok iyi bir bilgim yok. Lütfen yardım edin. Şimdiden yardımlarınız için sağ olun.

Ekli dosyalar

• resim_2025-06-06_233717338.png
    resim_2025-06-06_233717338.png
    379 KB · Görüntüleme: 8

egzotikçiftik

Brachypterous
Yardımsever
Makro Fotoğrafçı
Üye
En kısa zamanda bir canlı yem edinin. Şimdilik tohumları kırarak verebilirsiniz. Ama yumurta üretimi için canlı yeme ihtiyacınız var. Bu arada tohum verdiğinizde şekerli suya fazla ilgi göstermezler, tohumlardan gerekli karbonhidrat ihtiyaçlarını rahatlıkla karşılarlar çünkü.

EfoKinh

Larva
Üye
En kısa zamanda bir canlı yem edinin. Şimdilik tohumları kırarak verebilirsiniz. Ama yumurta üretimi için canlı yeme ihtiyacınız var. Bu arada tohum verdiğinizde şekerli suya fazla ilgi göstermezler, tohumlardan gerekli karbonhidrat ihtiyaçlarını rahatlıkla karşılarlar çünkü.
Tamamdır sağolun. 😁