messor türünün kraliçesi denk geldi uçuş döneminde şuanda tahmini 30 yumurtası var ne zaman yumurtadan çıkarlar ve ilk karıncalar çıktığında ne yapmalıyım bilgi verir misiniz
çok teşekkürler bu videolarin hepsini izledim yeni başladığım için püf noktası veya özel olarak dikkat etmemiz gereken bişey varsa söylerseniz cok mutlu olurum tekrardan teşekkürler
sorularınız ceavabı heryerde var biraz daha araştırmaya gayret gösterin
ilk işçi çıktığında varsa canlı yem ile besleyin medyalar mojörler çıkana kadar eğer canlı yem yoksa elinizde yumuşak tohumları kırarak verin
iyi hobiler
cok teşekkürlerrSorularınız oldukça konu açarsınız biz cevaplarız.
Messorlarda yapılan en büyük hatalrdan biri ilk işçi çıktığında darı (muhabbet kuşu yemi verilmesidir)
çok sert bir tohumdur ilk işçiler parçalayamaz verecekseniz kırıp ta verin veya yumuşak tohumları kırıp verebilirsiniz (çınar ağacı tohumu, keten tohumu, susam ...) en sağlıklısı majör büyük işçileriniz çıkana kadar canlı yem ile beslemenizdir koloniniz daha hızlı ve sağlıklı gelişir canlı yem bulamıyorsanız ilaçlama olmayan şehirden biraz uzak yerlerden topladığınız börtü böceği dondurup stok yapıp ihtiyaçları olduğunda verebilirsiniz
karınca ekmeği yaparken video çekmiştim atıyorum aşşağıya ilginizi çekerse bakabilirsiniz