İlk isçiler media olur mu ?

karincaterbiyecisi7o

Yumurta
Üye
Messor kraliçemin ilk isçilerinden birisi media olacak gibi çünkü pupalarına baktığımda biri daha iri böyle bir şey olabilir mi çünkü ilk isçiler nanitiklerin küçük olması lazım değil mi ?

Moderatör tarafında düzenlendi:

İlyas16

Larva
Üye
Belli oluyomu bilmiyorum ama sağ üstteki yumurtalara bakarsaniz görebilirsiniz sanki bide pamuk çokmu kirli transfer ediyim mi karıncada bi sorun yok gibi ama gayet iyi besliyo yumurtaları
Evet, biraz boyut farkı var gibi fakat minorlar ve naniticler aynı boyutta neredeyse. Medium dedikleriniz minorlardan daha sonra çıkarlar. Transfer için acele etmenize gerek yok; işçiler çıktıktan sonra ışık yardımıyla transfer edebilirsiniz.

Mikrox

Minör
Üye
Messor kraliçemin ilk isçilerinden birisi media olacak gibi çünkü pupalarına baktığımda biri daha iri böyle bir şey olabilir mi çünkü ilk isçiler nanitiklerin küçük olması lazım değil mi ?
Benim başıma messorlarda ilk işçi olarak major çıkması gelmişti. Yani ilk larvadan direkt major pupası olmuştu. İlk işçim çıktıktan 2 veya daha az zaman sonrada major çıktı. İhtimali var.

BahadirSarp

Brachypterous
Yardımsever
Üye
Belli oluyomu bilmiyorum ama sağ üstteki yumurtalara bakarsaniz görebilirsiniz sanki bide pamuk çokmu kirli transfer ediyim mi karıncada bi sorun yok gibi ama gayet iyi besliyo yumurtaları
Benim başıma messorlarda ilk işçi olarak major çıkması gelmişti. Yani ilk larvadan direkt major pupası olmuştu. İlk işçim çıktıktan 2 veya daha az zaman sonrada major çıktı. İhtimali var.
Media, major, minor vs gibi işçi sınıflarının oluşmasının tek sebebi larva evresinde daha fazla besin tüketmesidir kraliçe veya işçiler bir larvayı daha fazla beslerse o daha büyük olur boyutuna görede media, major vb. işçiler çıkar dedikleriniz gayet normal o yüzden.