İlk işçiler çıktığında neler yapmam gerek

baykedox

Yumurta
Üye
Öncelikle herkese iyi forumlar.
Messor cinsi bir kraliçe karıncam var. Yumurtlaması arttı ve yaklaşık 2-3 gün içinde 3 işçinin çıkacağını tahmin ediyorum. Bu durumda ne yapmam gerekiyor?
İşçiler çıktıktan sonra tohumla mı besleme yapmalıyım, yoksa doğrudan formikaryuma mı almalıyım? Test tüpüyle ilgili de hiçbir fikrim yok, ne yapmam gerektiğini bilmiyorum.
Bu mesajı yazdıktan sonra video izlemeye gideceğim. Siz de yardımcı olursanız çok minnettar kalırım.

Moderatör tarafında düzenlendi:

egzotikçiftik

Brachypterous
Yardımsever
Makro Fotoğrafçı
Üye
Test tüpünde canlı yem ile beslemeye başlayın, sonraki günlerde tohum ve şekerli su da verin. Koloni tüpte beslenemeyecek kadar büyüdüğünde outworld bağlayın. Outworld küçük gelmeye başladığında tüpten formikaryuma geçiş yapabilir veya bir kaç tüp daha ekleyerek bir süre daha aynı şekilde bırakabilirsiniz tamamen sizin kararınız. Bu arada tohumları verirken en azından şimdilik kırarak verin.

baykedox

Yumurta
Üye
Test tüpünde canlı yem ile beslemeye başlayın, sonraki günlerde tohum ve şekerli su da verin. Koloni tüpte beslenemeyecek kadar büyüdüğünde outworld bağlayın. Outworld küçük gelmeye başladığında tüpten formikaryuma geçiş yapabilir veya bir kaç tüp daha ekleyerek bir süre daha aynı şekilde bırakabilirsiniz tamamen sizin kararınız. Bu arada tohumları verirken en azından şimdilik kırarak verin.
1 tane işçi çıktı 5 adet pupa var onlarda yarın çıkar herhalde
şimdi bende canlı yem olarak sadece mikron kurtları var kuş yemimde var aslında onu verebilirim bide benim ilk kolonim olunca bende şimdi 5cm en 7cm boy olan bir formikaryum var mika kutularıda var 5x5 lik olanlardan onlara delik açıp sineklikten havalandırma yapım besleyede bilirim onu yaparasam sana fotorafını atıyım güzel bir outworld yapmış olurum