Arkadaşlar şuan ilk Prenolepis nitens işçim çıktı. Ne yapmam gerekiyor acaba?
Moderatör tarafında düzenlendi:
Eğer çok yeni çıktıysa, biraz kendini toparlamasını bekleyin.Arkadaşlar şuan ilk Prenolepis nitens işçim çıktı. Ne yapmam gerekiyor acaba?
Müthiş, işçi tam gözükmemiş silüet olarak çıkmış biraz ama pek çok pupa görüyorum, bir kaç haftaya onlar da çıkacaktır. Bu hale gelebildiklerine göre nasıl bakmanız gerektiğini az çok bildiğinizi varsayıyorum. Ama bir sorunuz olursa cevap vermekten mutluluk duyarım. Ayrıca bu koloninin bir günlüğünü tutarsanız da harika olur. Merakla takip eder ve elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım. 😊
İlk işçin hayırlı olsun. Denilen gibi ilk önce şekerli su yarında un kurdu verebilirsin ayrıca işçi hâlâ şeffafsa şekerli gıda boyalı su veya reçelli su verebilirsin güzel bir görüntü oluşur.Arkadaşlar şuan ilk Prenolepis nitens işçim çıktı. Ne yapmam gerekiyor acaba?
Aslında gıda boyasını önermem hocam, yani bir zararı olduğunu daha görmedim kendim de denedim ama konu prenolepis nitens gibi bir karınca olunca riske atmaya değmez bence. Çünkü bu karınca ile ilgili kaynaklar henüz çok sınırlıyken zarar görmesi durumu kötü bir kayıp olur. Hatta günlük açılmasını da bu yüzden önerdim. Ama camponotuslarda gıda boyası veya reçel vermek epey eğlenceli ve güzel bir görüntü çıkarıyor ortaya. Denenebilir. 😊 👍İlk işçin hayırlı olsun. Denilen gibi ilk önce şekerli su yarında un kurdu verebilirsin ayrıca işçi hâlâ şeffafsa şekerli gıda boyalı su veya reçelli su verebilirsin güzel bir görüntü oluşur.
Birşey olacağını sanmam ama yinede haklısın, isterse renkli bir meyvenin suyuda kullanabilir.Aslında gıda boyasını önermem hocam, yani bir zararı olduğunu daha görmedim kendim de denedim ama konu prenolepis nitens gibi bir karınca olunca riske atmaya değmez bence. Çünkü bu karınca ile ilgili kaynaklar henüz çok sınırlıyken zarar görmesi durumu kötü bir kayıp olur. Hatta günlük açılmasını da bu yüzden önerdim. Ama camponotuslarda gıda boyası veya reçel vermek epey eğlenceli ve güzel bir görüntü çıkarıyor ortaya. Denenebilir. 😊 👍