İlk işçi beslemem doğrumudur?

Topirak

Media
İlklerden
Forum Delisi
Üye
Lasius kraliçemin İlk işçisi çıktı bende bir orta boy un kurdunun başını ve ayaklarının bulunduğu bölümü kesip kolonime verdim beslemem doğru mudur?

Barkın

Süper Koloni
Yardımsever
Üye
Baş ve ayaklarının bulunduğu bölüm sıvı ağırlıklıdır kuyruk kısmını vermeniz daha iyi olur

hasany

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Doğrudur, onlar doldururlar abdomenlerini, çıkacak işçileri de beslerler. Çok büyük parça vermeseydiniz.

hasany

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Çok değil birazcık verdim
Zaten büyük koysanız da çok sorun olmazdı da, Lasius stresi az olan cinslerden. Bundan sonraki aşamada 2-3 günde bir beslemeye devam edersiniz kafanıza göre.

Topirak

Media
İlklerden
Forum Delisi
Üye
Zaten büyük koysanız da çok sorun olmazdı da, Lasius stresi az olan cinslerden. Bundan sonraki aşamada 2-3 günde bir beslemeye devam edersiniz kafanıza göre.
Peki sağ olun hocam bide şekerli su zorunlu mudur?

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Hayır değil. Bal,keçi boynuzu özü,reçel bir çok tatlı besini kullanabilirsiniz. Ben mesela ballı su, meyve püresi,keçi boynuzu özü kullandım bir süre. Şekerli suda zaten besin değeri bulunmamakta

hasany

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Hayır değil. Bal,keçi boynuzu özü,reçel bir çok tatlı besini kullanabilirsiniz. Ben mesela ballı su, meyve püresi,keçi boynuzu özü kullandım bir süre. Şekerli suda zaten besin değeri bulunmamakta
Neticede hepsi glukoz zaten. Aynı amaca hizmet ediyor. Ana besin kaynağı yine protein, şeker karbonhidrat. Şekerde besin değeri olmasa bile pek önemi yok. Zaten protein ile destek veriyoruz.