İlk işçi besleme hk.

Black07

Yumurta
Üye
Merhaba,

Dün akşam 2 adet pupa ufak ufak ayak oynatıyordu bu sabah kontrol ettiğimde ikiside yürümeye başlamış. Un kurda siparişi vermiştim gelmesi 1-2 günü bulucak gibi, bende sabah 3-4 tane tohum ve bir damla şekerli su bıraktım tüpün içine. Un kurdu gelene kadar idare eder mi ?

Not: Bu hobiye başlamadan önce karınca görünce sevineceksin deseler inanmazdım ama efsane bi' duygu. :)

Ekli dosyalar

• IMG_4619.jpeg
    IMG_4619.jpeg
    57.1 KB · Görüntüleme: 30

hasany

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Merhaba, ilk işçileriniz hayırlı olsun. Ben de zamanında ilk işçilerim olduğunda sanki çocuğum olmuş gibi sevinmiştim:D. 1-2 günden sorun olmaz hocam zaten o işçiler 1-2 günde anca kendine gelir. Tohumu da şu an tüketebilecek durumda değil koloni, ama olsun şekerli su yeterli olur. Bir sorun olmaz yani.

eneeess

Pupa
Üye
Merhaba,

Dün akşam 2 adet pupa ufak ufak ayak oynatıyordu bu sabah kontrol ettiğimde ikiside yürümeye başlamış. Un kurda siparişi vermiştim gelmesi 1-2 günü bulucak gibi, bende sabah 3-4 tane tohum ve bir damla şekerli su bıraktım tüpün içine. Un kurdu gelene kadar idare eder mi ?

Not: Bu hobiye başlamadan önce karınca görünce sevineceksin deseler inanmazdım ama efsane bi' duygu. :)
İlk işçilerin hayırlı olsun. Nanitik işçiler tohumları parçalayamazlar ve beslemenin hiç acelesi yok bekleyebilirsiniz un kurtları gelene kadar.

LuciFeci

Larva
Üye
Merhaba,

Hayırlı olsun hocam, o hissiyat gerçekten çok güzel. Benim de yakın zamanda çıkacak, şekerli su ile besleyin 1 hafta sonra protein takviyesi yaparsınız.