4 aylık kraliçe arayışından sonra bile kraliçe bulamadım. En sonunda yetti canıma diyerek kraliçe karınca siparişi verdim. 7 günlük uzun bir maceranın ardından kargom elime ulaştı. 7 gündür sıcaktan ve açlıktan dolayı kraliçe yorgun düşmüştü. İlk başta hiç hareket etmiyor antenleri bile oynamıyordu. Öldüğünü düşündüm ama kontrol etmek gerekiyor tabii. Bir çöp şiş yardımıyla kraliçeye nazikçe dokunuşlar yaptım, kraliçe bir anda hareket etmeye başladı. Pamuğa takılmış galiba ayrıca açlık yormuş kendisini. 5-6 işçimde ölmüş sıcaktan ve açlıktan. Ayrıca test tüpü içindeki su nerdeyse bitmiş. Hemen bir çay bardağına şekerli su koydum ve kulak çubuğuyla 2 damla şeklinde test tüpünü ağzına damlattım. Başlangıçta farketmediler ama buldukları zaman hemen emmeye başladılar. İşçiler kraliçeye şekerli su taşımaya koyuldu. Aradan 1 saat geçtikten sonra kraliçe tekrardan kendine geldi; artık antenleri oynuyor, hareketleri serileşiyordu. Fakat hâlâ suları olmadığı için transfer etmem lazımdı. Lasiusların ışıktan pek rahatsız olmadığını görmüştüm. Bu yüzden hızlı bir şekilde manuel olarak transfer etmem gerekiyordu. Bu çok riskli ama biraz daha transfer etmezsem kraliçe belkide susuzluktan ölebilir. Aynı çöp şiş yardımıyla yavaşça kraliçeyi diğer test tüpüne taşıdım. Ayrıca işçilerini de yanına aldım. Yeni test tüpünü sağlam ve düzgünce hazırlamıştım. Herhangi bir komplikasyon olamaz bence. Kraliçe hemen hemen test tüpünün ortalarında durmaya başladı. Ben korktum tabi stresten dolayı hayvan hareket etmiyor diye ama meğerse bizim kraliçe yumurtlamaya başlamış bile. Yani nasıl bu kadar hızlı ayak uydurdu anlamadım. Bana bile o kadar baskı yapsalar ben herhalde ölürdüm karınca olarak 😂. Ama bu hem benim hemde onun için iyiye işaret. Ondan sonra sadece bir kez kontrol ettim ve kraliçenin yumurtalarıyla ilgilendiğini gördüm. Ondan sonra hiç ellemedim. Zaten bugün şekerli su takviyesi yaptığım için şekerli su koymadım. Bugünlük maceram da bu kadardı. Ama şunu söylemeliyim transfer 5 dakika kadar sürdü ve ben dedim herhalde kesin ölür bu hayvan stresten ama öyle olmadı. İyiki de öyle olmamış. İnşallah da olmaz.
Maalesef şimdilik fotoğraf koyamayacam. Saat gecenin 3'ü.
Ama bilgileri vereyim
Tür: lasius niger
İşçi sayısı: 4 olması gerekiyor
Bizim verdiğimiz isim: abo nera (arkadaşlarla beraber koyduk 😂)
Sağlık durumu: şuanlık bir problem görünmüyor.
Bugünlük bu kadardı. Diğer günlükte görüşmek üzere, hoşçakalın.
Bugün aradan 2 gün geçtikten sonra tekrar günlüğe devam etmek istedim. Kısaca şunu söyleyeyim pek fazla bir geliştirme yapmadım yada aşırı anlatmak istediğim bir olay olmadı normal bir 2 gündü. Kraliçem zaten ilk günlüğü yazdığım zaman yumurtladığını söylemiştim, şuan onlarla ilgileniyor. Ayrıca 1 gün geçtikten sonra tekrar kraliçe ve işçiler için şekerli su takviyesi yaptım test tüpü içine. Yaptığım şeyler bu kadardı.
Bir dahaki günlükte görüşmek üzere hoşçakalın.
Bugün yine bir 2 günün ardından günlüğe devam etmek istedim. Kısaca ne yaptığımdan bahsedeyim:
-Protein takviyesi için yumurta beyazı denedim.
- şekerli su takviyesi yaptım yeniden.
Yaptıklarım sadece bu kadardı. Canlı yem alamadığım için yumurta beyazı ile protein takviyesi yapmayı düşündüm, bu zaten yapılan bir şey. Fakat karıncalarım yumurtayı yemek yada taşımak yerine ondan kaçtılar ve uzak durdular. Bende alışırlar belki diye hemen hemen 1 saat kadar bekledim. Fakat yemedikleri için yumurta parçasını hemen test tüpünden çıkarıp yumurtayı koyduğum yeri ıslak bir kulak çubuğuyla temizledim, ardından kuruttum. Sonra şekerli su verdim yemeleri için. Yaptıklarım bu kadardı
Bir dahaki günlükte görüşmek üzere, hoşçakalın.
Bugün bir şey farkettim. Kraliçem nem pamuğunun üstünde hareket etmeden duruyordu öylece, ayrıca diğer işçiler de pamuğun yanında hareketsizlerdi. Bende korktum çünkü acaba yanlış bir şey mi yaptım ve bundan dolayı karıncalarım pamuğa tırmanmış diye. Sonra foruma yazdım ve bunun normal birşey olduğunu söyledikleri zaman rahatladım. Biraz zaman sonra acaba bugünler de aşırı sıcak onları bunalttı mı diye düşündüm. Buzdolabından 2 adet soğuk maden suyu şişesi alıp test tüpünün iki yanına koydum. Hemen hemen 1-1,5 saat sonra kaldırdım. Test tüpünün sıcaklığı gayet güzel ve farkedilir derecede düşmüştü. Bende şişeleri kaldırdım. Tekrar kontrol yaptığım zaman kraliçenin ve işçilerin pamuktan indiğini ve birşeyler ile uğraştıklarını gördüm ki zaten yumurtaları vardı. Benimde endişem geçmiş oldu böylece. Bugünlük bu kadardı.
Diğer günlükte görüşmek üzere, hoşçakalın.
Kraliçemin yumurtlamadığını ve hâli hazırda var olan yumurtaları yediğini farkettim. Hemen foruma yazdım neden böyle olduğunu. Sonra öğrendim ki kraliçe proteinsiz kaldığı için yumurtlamıyormuş. Bende şimdi alternatif protein takviyesi olarak ezilmiş sinek vermeyi deneyeceğim. Umarım işe yarar, şimdilik takipteyim
Sonraki günlükte görüşmek üzere, hoşçakalın.
Maalesef şimdilik fotoğraf koyamayacam. Saat gecenin 3'ü.
Ama bilgileri vereyim
Tür: lasius niger
İşçi sayısı: 4 olması gerekiyor
Bizim verdiğimiz isim: abo nera (arkadaşlarla beraber koyduk 😂)
Sağlık durumu: şuanlık bir problem görünmüyor.
Bugünlük bu kadardı. Diğer günlükte görüşmek üzere, hoşçakalın.
Bugün aradan 2 gün geçtikten sonra tekrar günlüğe devam etmek istedim. Kısaca şunu söyleyeyim pek fazla bir geliştirme yapmadım yada aşırı anlatmak istediğim bir olay olmadı normal bir 2 gündü. Kraliçem zaten ilk günlüğü yazdığım zaman yumurtladığını söylemiştim, şuan onlarla ilgileniyor. Ayrıca 1 gün geçtikten sonra tekrar kraliçe ve işçiler için şekerli su takviyesi yaptım test tüpü içine. Yaptığım şeyler bu kadardı.
Bir dahaki günlükte görüşmek üzere hoşçakalın.
Bugün yine bir 2 günün ardından günlüğe devam etmek istedim. Kısaca ne yaptığımdan bahsedeyim:
-Protein takviyesi için yumurta beyazı denedim.
- şekerli su takviyesi yaptım yeniden.
Yaptıklarım sadece bu kadardı. Canlı yem alamadığım için yumurta beyazı ile protein takviyesi yapmayı düşündüm, bu zaten yapılan bir şey. Fakat karıncalarım yumurtayı yemek yada taşımak yerine ondan kaçtılar ve uzak durdular. Bende alışırlar belki diye hemen hemen 1 saat kadar bekledim. Fakat yemedikleri için yumurta parçasını hemen test tüpünden çıkarıp yumurtayı koyduğum yeri ıslak bir kulak çubuğuyla temizledim, ardından kuruttum. Sonra şekerli su verdim yemeleri için. Yaptıklarım bu kadardı
Bir dahaki günlükte görüşmek üzere, hoşçakalın.
Bugün bir şey farkettim. Kraliçem nem pamuğunun üstünde hareket etmeden duruyordu öylece, ayrıca diğer işçiler de pamuğun yanında hareketsizlerdi. Bende korktum çünkü acaba yanlış bir şey mi yaptım ve bundan dolayı karıncalarım pamuğa tırmanmış diye. Sonra foruma yazdım ve bunun normal birşey olduğunu söyledikleri zaman rahatladım. Biraz zaman sonra acaba bugünler de aşırı sıcak onları bunalttı mı diye düşündüm. Buzdolabından 2 adet soğuk maden suyu şişesi alıp test tüpünün iki yanına koydum. Hemen hemen 1-1,5 saat sonra kaldırdım. Test tüpünün sıcaklığı gayet güzel ve farkedilir derecede düşmüştü. Bende şişeleri kaldırdım. Tekrar kontrol yaptığım zaman kraliçenin ve işçilerin pamuktan indiğini ve birşeyler ile uğraştıklarını gördüm ki zaten yumurtaları vardı. Benimde endişem geçmiş oldu böylece. Bugünlük bu kadardı.
Diğer günlükte görüşmek üzere, hoşçakalın.
Kraliçemin yumurtlamadığını ve hâli hazırda var olan yumurtaları yediğini farkettim. Hemen foruma yazdım neden böyle olduğunu. Sonra öğrendim ki kraliçe proteinsiz kaldığı için yumurtlamıyormuş. Bende şimdi alternatif protein takviyesi olarak ezilmiş sinek vermeyi deneyeceğim. Umarım işe yarar, şimdilik takipteyim
Sonraki günlükte görüşmek üzere, hoşçakalın.
Son düzenleme: