İlk ekleme işçi ve Tüp nemlenmesi

SametC

Yumurta
Üye
BAŞTAN SÖYLÜYORUM: görselde ki yumurtaları eklerken hiçbir koloniye zarar vermedim, uzun zamandır şantiyede çalışıyorum, ekskavatörler kazı yaparken karınca yuvalarını dağıtabiliyorlar bu benimle alakalı bir durum değil, bu da dağılan karınca yuvalarından aldığım yumurtalardan sadece birkaçı)

Bu öğlen saatlerinde Componotus kraliçesinin yanına 6 adet pupa ekledim, akşama doğru pupalardan birinden ilk işci çıktı ve kraliçe; işçiyi ve yumurtaları benimsedi, işçiyi besliyor buradan anladığım kadarıyla bir problem yok fakat sadece tecrübeli ve bu konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar benimle muhatap olursa sevinirim kimseden nasihat dinlemek istemiyorum eğer bir soru ve ya bir öneriniz varsa konuşun lütfen rica ediyorum.

Test tüpünün içi gereksiz bir şekilde çok fazla buğulanıyor acaba ne yapabilirim?

IMG_20240702_220629.jpgIMG_20240702_220627.jpg

Moderatör tarafında düzenlendi:

Ecakar

Pupa
Yardımsever
Üye
BAŞTAN SÖYLÜYORUM: görselde ki yumurtaları eklerken hiçbir koloniye zarar vermedim, uzun zamandır şantiyede çalışıyorum, ekskavatörler kazı yaparken karınca yuvalarını dağıtabiliyorlar bu benimle alakalı bir durum değil, bu da dağılan karınca yuvalarından aldığım yumurtalardan sadece birkaçı)

Bu öğlen saatlerinde Componotus kraliçesinin yanına 6 adet pupa ekledim, akşama doğru pupalardan birinden ilk işci çıktı ve kraliçe; işçiyi ve yumurtaları benimsedi, işçiyi besliyor buradan anladığım kadarıyla bir problem yok fakat sadece tecrübeli ve bu konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar benimle muhatap olursa sevinirim kimseden nasihat dinlemek istemiyorum eğer bir soru ve ya bir öneriniz varsa konuşun lütfen rica ediyorum.

Test tüpünün içi gereksiz bir şekilde çok fazla buğulanıyor acaba ne yapabilirim?

Ekli dosyayı görüntüle 38649Ekli dosyayı görüntüle 38650
Sorunuz fazla tecrübe gerektirecek cinsten bir soru değil. Neden bu kadar agresif olduğunuzu da anlamlandıramadım. Kimsenin derdinin size boş nasihat vermek olduğunu sanmıyorum. Size buğulanmanın sebebini şöyle açıklayayım. Deney tüpünde su var, hava sıcak. Su buharlaştı, deney tüpü buğulandı. Pamuğu kalınlaştırmanız belki bu sorunu çözebilir.

Barkın

Süper Koloni
Yardımsever
Üye

Ekli dosyayı görüntüle 38649Ekli dosyayı görüntüle 38650
Pamuğu kalınlaştırmak çözüm her zaman sağlamaz. Hava sıcaklığının hızlı değişimi suyun genleşmesi ve büzülmesi nedeniyle tüp ekstra buhar yapabilir bezen de tüpü su basar.
Benim önerdiğim çözüm çok basit Outworld bağlayın yada tüpü direkt bir kabın içine koyup orada besleyin. Tüpün ağzı açık kaldığında ekstra nem içeride birikmeyecektir.