İlk deneyimim

FurkanBolat

Yumurta
Üye
Kraliceyi bulduktan sonra ne ile beslerim.Tugkan abinin plastik kap ,suluk,zeytinyağı,pudra ile deney tüpü ile yaptığı yaşam alanından yapıcam.Bide uçuşlar ne zaman başlar bilgi verirmisiniz.konya da yaşıyorum

Bahadur

Yumurta
Üye
Kraliceyi bulduktan sonra ne ile beslerim.Tugkan abinin plastik kap ,suluk,zeytinyağı,pudra ile deney tüpü ile yaptığı yaşam alanından yapıcam.Bide uçuşlar ne zaman başlar bilgi verirmisiniz.konya da yaşıyorum
Uçuşlar mart sonundan eylüle kadar devam eder. Hatta kasım başlarında bile uçuşlar görülür bazen.
Bulduğunuz türe göre kraliçenin beslenmesi değişir bazıları ilk işçiye kadar besin ihtiyacı duymaz, bazılarının besine ihtiyacı olur. Bunu öğrenmek için, foruma kraliçem hangi cins diye konu açıp fotolarını atmalısınız arkadaşlar size yardımcı olur.
Kraliçeye bakmak için test tüpüne ihtiyacınız var eğer test tüpü temin edemiyorsanız geçici olarak şırınga kullana bilirsiniz. Hem test tüpü hem de şırınga kurulumu ile ilgili Tuğkan abinin videoları var onları bir kaç kez izleyin faydası olacaktır.

Son düzenleme:

Spry_mrs

Yumurta
Üye
Pudra zeytin yağı ile ilgili bir konu açmıştım istersen ondaki cevaplara bakarak karar verebilirsin (karınca genelde alta indiği zaman göreceksin)

FurkanBolat

Yumurta
Üye
Tamamdır hocam teşekkürler
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:

Balkonuma sürekli kanatlı karıncalar geliyor bunlar olmaz demi

Barkın

Süper Koloni
Yardımsever
Üye
Aynı tür olduğundan emin olmalısınız bence nerde kanatlı kanatsız kraliçe veya kral bulduysanız yakın bölgeden toplamalısınız