İlk defa un kurdu ile besleme

Yvvresst

Yumurta
Üye
Hocam dün 5 işçili messor kolonisine un kurdu vermiştim bügün baktım yumurtaların yanına götürmüşler zaten yuvaları çok pis bide o çürürse might riski olabilirmi ne yapmalıyım beklemelimiyim transfer ediyimmi

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Un kurdunu tüpün ağız kısmına kurabilirsiniz. Orada kalırsa küflenme sorunu yaratabilir,mite sorunu yaratabilir. Yedikten sonra atacaklardı büyük ihtimalle ama atmazlarsa kendiniz almak zorundasınız

Yvvresst

Yumurta
Üye
Un kurdunu tüpün ağız kısmına kurabilirsiniz. Orada kalırsa küflenme sorunu yaratabilir,mite sorunu yaratabilir. Yedikten sonra atacaklardı büyük ihtimalle ama atmazlarsa kendiniz almak zorundasınız
İşte almışlar ve yumurtaların yanına koymuşlar aldıklarına göre ilgilenmişler ama alamıyorum ordan olmadı yarındamı baksam kapıya koymuşlarmı diye?

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Evet öyle yapabilirsiniz. Dediğim gibi kalması durumunda küf ve mite oluşumu olabilir

Azoreal

Larva
Üye
Bende de bu olay çok gerçekleşiyor aslında paniğe ve endişeye gerek yok tüpü biraz ağız kısmına doğru eydiğin zaman un kurdu tüpün ağız kısmına doğru gelecektir
Sonra rahatlıkla alabilirsin

AliShn58

Yumurta
Üye
Hocam dün 5 işçili messor kolonisine un kurdu vermiştim bügün baktım yumurtaların yanına götürmüşler zaten yuvaları çok pis bide o çürürse might riski olabilirmi ne yapmalıyım beklemelimiyim transfer ediyimmi
Onlar işlerini bitirdikten sonra tüpün ağzına bırakırlar sorun etmeyin
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:

Onlar işlerini bitirdikten sonra tüpün ağzına bırakırlar sorun etmeyin
2 3 güne bırakmazlarsa bi sekulde alın