İlk defa karınca hobisine başlayacaklar için tür önerisi

sinannn

Yumurta
Üye
Merhaba, bu hobiye başlamayı düşünüyorum. Az çok bilgim var. Sorum şu: Hangi türle başlamalıyım? Biraz göze güzel gelen, hızlı üreyen, kolay bakabileceğim bir tür istiyorum. Öneriniz var mı? Cevaplarsanız sevinirim.

lordqne

Yumurta
Üye
Messor,componotus,tetramoriom,lasius başlangıç türlerindendir.🤗

Begonza

Majör
Yardımsever
Deneyimli Hobici
Üye
Önerim Tetramorium cinsi.

Atreides

Pupa
Yardımsever
Üye
Tetramorium: Çok güzel türleri var. Sarı-Turuncu morphları muhteşem.
Messor: Çok kolay türdür. Polimorfizm yüksektir. Major bulundurur.
Camponotus: Ben Camponotus Baldacci'ye bakın derim. Forumumuzda da rehberi eklendi zaten.
Pheidole: (şahsi önerim) Küçük bir türdür. Koloni içinde kraliçe DNA'sı taşıyan askerler bulunmakta. Yalnız çok kaçış olayı olduğundan genelde sevilmez.

Arasbalci

Yumurta
Üye
Messor , Lasius , Tetromorium gibi kolay türleri seçebilirsin ama Cataglypis türler çok çok zorlar

pegasuZX

Yumurta
Üye
Merhaba, bu hobiye başlamayı düşünüyorum. Az çok bilgim var. Sorum şu: Hangi türle başlamalıyım? Biraz göze güzel gelen, hızlı üreyen, kolay bakabileceğim bir tür istiyorum. Öneriniz var mı? Cevaplarsanız sevinirim.
Componotus, tetramorium, lasius, messor gibi türler kolay bakılır.

koloni1451

Yumurta
Üye
Elimde camponotus kraliçesi var iletişim numarası verirsen sana verebilirim.

pegasuZX

Yumurta
Üye
Hocam peki Solenopsis için fikriniz nedir ve major bulundururmu?
Majoru yok. Benim şuan bir tane solenopsisim var. Günlüğü var bakabilirsin. 1 hafta fln geçti bulduğumda beri yumurtlamadı. Çok küçük alan istiyor, zor bakılır ama bakılır.

MorteL

Yumurta
Üye
Majoru yok. Benim şuan bir tane solenopsisim var. Günlüğü var bakabilirsin. 1 hafta fln geçti bulduğumda beri yumurtlamadı. Çok küçük alan istiyor, zor bakılır ama bakılır.
IMG-20240911-WA0008.jpeg

5ml'lik şırınga ya yerleştirdim yeterli olur mu?

MorteL

Yumurta
Üye
Gayet iyi gözüküyor. Tüpe koymanı önermem. 5 işçi olunca fln birazdaha yani 2-3 katı büyüklükte alan sağla. 10 işçi fln oluncaya büyük tüpe aktar.
Tüpleri ayarladım kargoya çıktı. birde bunu kış uykusuna yatırmal ımıyım yoksa işçiyi bekleyeyim mi?

MorteL

Yumurta
Üye
İyi günler hocam.kraliçelerden kanadı olmayan öldü. sanırım abdomeninde göçüklük var emin değilim. yakın çekimden kontrol edeceğim. diğeri de tek kanatlı olarak duruyor bu sorun teşkil eder mi acaba.birde şekerli su takviyesi yapayım mı tüpün kenarında sabit bir şekilde duruyor. ilk onuda kaybettim sandım lakin rahatsız edince bir iki adım attı.Stres altında olduğunun göstergesi midir?

pegasuZX

Yumurta
Üye
İyi günler hocam.kraliçelerden kanadı olmayan öldü. sanırım abdomeninde göçüklük var emin değilim. yakın çekimden kontrol edeceğim. diğeri de tek kanatlı olarak duruyor bu sorun teşkil eder mi acaba.birde şekerli su takviyesi yapayım mı tüpün kenarında sabit bir şekilde duruyor. ilk onuda kaybettim sandım lakin rahatsız edince bir iki adım attı.Stres altında olduğunun göstergesi midir?
Sakın olması sakin olduğunu gösterebilir. Göçük ise tehlikeli.