Componotus, tetramorium, lasius, messor gibi türler kolay bakılır.Merhaba, bu hobiye başlamayı düşünüyorum. Az çok bilgim var. Sorum şu: Hangi türle başlamalıyım? Biraz göze güzel gelen, hızlı üreyen, kolay bakabileceğim bir tür istiyorum. Öneriniz var mı? Cevaplarsanız sevinirim.
Elimde camponotus kraliçesi var iletişim numarası verirsen sana verebilirim.Merhaba, bu hobiye başlamayı düşünüyorum. Az çok bilgim var. Sorum şu: Hangi türle başlamalıyım? Biraz göze güzel gelen, hızlı üreyen, kolay bakabileceğim bir tür istiyorum. Öneriniz var mı? Cevaplarsanız sevinirim.
Hocam peki Solenopsis için fikriniz nedir ve major bulundururmu?Messor , Lasius , Tetromorium gibi kolay türleri seçebilirsin ama Cataglypis türler çok çok zorlar
Majoru yok. Benim şuan bir tane solenopsisim var. Günlüğü var bakabilirsin. 1 hafta fln geçti bulduğumda beri yumurtlamadı. Çok küçük alan istiyor, zor bakılır ama bakılır.Hocam peki Solenopsis için fikriniz nedir ve major bulundururmu?
Gayet iyi gözüküyor. Tüpe koymanı önermem. 5 işçi olunca fln birazdaha yani 2-3 katı büyüklükte alan sağla. 10 işçi fln oluncaya büyük tüpe aktar.
Tüpleri ayarladım kargoya çıktı. birde bunu kış uykusuna yatırmal ımıyım yoksa işçiyi bekleyeyim mi?Gayet iyi gözüküyor. Tüpe koymanı önermem. 5 işçi olunca fln birazdaha yani 2-3 katı büyüklükte alan sağla. 10 işçi fln oluncaya büyük tüpe aktar.
Bence bekle.Tüpleri ayarladım kargoya çıktı. birde bunu kış uykusuna yatırmal ımıyım yoksa işçiyi bekleyeyim mi?
İyi günler hocam.kraliçelerden kanadı olmayan öldü. sanırım abdomeninde göçüklük var emin değilim. yakın çekimden kontrol edeceğim. diğeri de tek kanatlı olarak duruyor bu sorun teşkil eder mi acaba.birde şekerli su takviyesi yapayım mı tüpün kenarında sabit bir şekilde duruyor. ilk onuda kaybettim sandım lakin rahatsız edince bir iki adım attı.Stres altında olduğunun göstergesi midir?Bence bekle.
Sakın olması sakin olduğunu gösterebilir. Göçük ise tehlikeli.İyi günler hocam.kraliçelerden kanadı olmayan öldü. sanırım abdomeninde göçüklük var emin değilim. yakın çekimden kontrol edeceğim. diğeri de tek kanatlı olarak duruyor bu sorun teşkil eder mi acaba.birde şekerli su takviyesi yapayım mı tüpün kenarında sabit bir şekilde duruyor. ilk onuda kaybettim sandım lakin rahatsız edince bir iki adım attı.Stres altında olduğunun göstergesi midir?
Pazartesi mikroskopla felan inceleyeceğim ölü kraliçeyi.Sakın olması sakin olduğunu gösterebilir. Göçük ise tehlikeli.
Tek kanat sorun oluşturur mu?Sakın olması sakin olduğunu gösterebilir. Göçük ise tehlikeli.
Sanmam.Pazartesi mikroskopla felan inceleyeceğim ölü kraliçeyi.
Tek kanat sorun oluşturur mu?