İlk besleme ve devamı nasıl olacak??

Babuş

Yumurta
Üye
Bir tane tetramorium iki tane de lasius cinsi kraliçem var ve ilk işçilere çok az kaldı. Beslemeyi un kurdu ve şekerli su gibi şeylerle yapacağımı bilmiyorum. Elimde de 200 adet mikro un kurdum var sonrasında başka tür canlı yem de alabilirim. Ama beslemeyi ne sıklıkla yapacağım? Yani ilk şekerli su vereceğim ve bittiği an un kurdu mu. Ya da un kurdunu sadece bittiğinde mi yenilecegim yardımcı olun lütfen!!

GAR

Larva
Üye
Bir tane tetramorium iki tane de lasius cinsi kraliçem var ve ilk işçilere çok az kaldı. Beslemeyi un kurdu ve şekerli su gibi şeylerle yapacağımı bilmiyorum. Elimde de 200 adet mikro un kurdum var sonrasında başka tür canlı yem de alabilirim. Ama beslemeyi ne sıklıkla yapacağım? Yani ilk şekerli su vereceğim ve bittiği an un kurdu mu. Ya da un kurdunu sadece bittiğinde mi yenilecegim yardımcı olun lütfen!!
3-4 günde koloniye yetecek kadar mikro un kurdu verirsiniz ara sıra ise şekerli su verirsiniz damla halinde aynı anda ikisinide vermenize gerek yok

GAR

Larva
Üye
Peki şekerli su ne aralıkla olmalı ya da kac un kurdu?
Kolonide 3 4 işçi olacaksa herhalde 1 mikro un kurdu onları idare ettirir şekerli su ya da ballı su sadece hayvanlara enerji veriyor her gün olmaması şartında istediğiniz zaman verirsiniz zaten outworlde geçtiklerinde direk suluk hazırlarsanız onlar istediği zaman gidip içer