Ilk akvaryuma balik onerisi

miracdoguozurk

Yumurta
Üye
Merhabalar yakin zamanda ilk akvaryumumu aldim, ve en kisa zamanda kurmaya baslayacagim. Ancak beni zorlamayacak, bakimi kolay ve baslayanlara uygun balik turlerini onerebilirseniz cok sevinirim saygilarla...

Reiji

Yumurta
Üye
Lepistesler uygun olacaktır

Utgea

Nanitik
Yardımsever
Ansiklopedik İnsan
Deneyimli Hobici
Üye
Lepistes her ne kadar yeni başlayan balığı olarak görülse de beni neredeyse çoğu türden daha fazla zorladılar diyebilirim. Aşırı narinler su değişimi yaparken herhangi bir ani değişime çabucak tepki gösteriyorlar aynı şekilde ne kadar dikkat edilse de iç parazite yakalanma ihtimali bir hayli fazla hatta kaçınılmaz denebilir ve bu hastalıklara yapılan tedaviden sonuç alma oranıda bir hayli düşük. Evet çabuk çoğalırlar ve hobinizi daima aktif tutarlar fakat akvaryumunuz 60-70lt den büyük değilse bir yerden sonra yavruları sürekli sahiplendirmek zor oluyor aynı şekilde yavrularayan anaç lepistesi de akvaryumda bırakmamak gerekli yaklaşık 5-7 gün ayrı bir yere alıp dinlenmeye bırakmak gerekiyor aksi takdirde kamburlaşlamaya bağlı hastalıklar ve doğumdan hemen sonra erkeklerin tekrar çiftleşmek için kovalaması yüzünden yorgun düştükleri için de hastalanabiliyorlar. Lepistes yerine yine bir canlı doğuran türü olan moli ya da kılıçkuyrukla başlamanız daha iyi olacaktır lepistese göre çok daha dayanıklılar.

Benkimim

Pupa
Üye
Hocam öncelikle hayırlı olsun ilk olarak akvaryumun varsa bir fotoğrafını koymanız çünkü yeni başlayanlar genelde yanlış başlıyorlar renkli taş koymak gibi yada yapay bitki gibi koyduğunuz süsler bile sorun çıkarabilir dekor kısmı bakacağınız balığa göre şekillendirirsiniz akvaryum litresini yazarsanız o akvaryuma uygun balıkları önerelim içinden beğendiğiniz ile başlarsınız keyifli hobiler